Amsterdam Light Festival

Nieuws
22.12.17 MT Light Festival

Een wandelroute langs 15 unieke lichtkunstwerken op het Marineterrein, waaronder een vuurtorenschip. Van 14 december '17 t/m 7 januari '18.

[foto: Light Vessel door Arjen Veldt]

Dit jaar vindt de landexpositie van Amsterdam Light Festival niet meer in de Plantagebuurt plaats, maar op Marineterrein Amsterdam. Van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 zijn 15 unieke lichtkunstwerken op het publiek toegankelijke deel van het Marineterrein te bewonderen. Ook zijn er paviljoens met informatie en warme dranken, een waterway over de binnenhaven en een tentoonstelling over de eerdere edities van het festival.

Innovatief en interactief

De meeste kunstwerken zijn speciaal voor Amsterdam Light Festival gemaakt door vooraanstaande binnen- en buitenlandse designers, kunstenaars en architecten. Technische innovaties en interactieve elementen kenmerken veel van de werken. Zo maakt het duo Sjoerd ter Borg en Nick Verstand het kunstwerk Light Vessel, een lichtkunstwerk dat data van schepen die Amsterdam naderen in realtime omzet in lichtcodes. Speciaal voor dit kunstwerk is een vuurtorenschip in de binnenhaven van het Marineterrein afgemeerd.
Langs de vaarroute van het Amsterdam Light Festival liggen nog eens 14 kunstwerken, waaronder het werk Thinline van de beroemde kunstenaar Ai Weiwei; een 7 kilometer lange lichtlijn op het water.

Vrij verkennen

Bezoekers kunnen de kunstwerken op het Marineterrein op eigen initiatief verkennen via de entree aan de Kattenburgerstraat 5. Het gebied is ook te bereiken met een pontje dat tijdens het Light Festival tussen 16.45 uur en 22.30 uur vaart tussen NEMO en het Marineterrein.

Meer info: https://amsterdamlightfestival.com/