De strijd om de wisselbalk

Nieuws
-dsc8086
Foto: Gabo Engel

Sportieve spanning tijdens de eerste voetbalwedstrijd tussen het Marine Etablissement Amsterdam en organisaties op het Marineterrein.

In een week waarin de eredivisie stillag werd er op het Marineterrein wél gevoetbald. Medewerkers van het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) daagden de organisaties op het publiek toegankelijke deel van het terrein uit tot een vriendschappelijk potje voetbal. De handschoen werd gretig opgepakt.

Het Marineterrein Amsterdam bestaat uit een levendige community van bedrijven die zich bezighouden met innovaties op het gebied van wonen, gezondheid, leren, water en verkeer. Zitten er tussen de vierhonderd medewerkers en vijfhonderd studenten die er wekelijks komen ook voetbaltalenten verscholen?

Mooie dwarsdoorsnede
Een afvaardiging van veertien voetballers meldde zich op 21 maart bij de poort van het MEA. Met medewerkers van o.a. NEMO, Pension Homeland en Bureau Marineterrein en studenten van codeerschool Codam vormde het team een dwarsdoorsnede van het terrein. Daarbij wist het team, toepasselijk Marineterrein United genaamd, zich gesteund door een grote groep supporters.

Foto: Gabo Engel

Militaire precisie
Aftrap: 16.00 uur, en het spektakel bleef niet lang uit. Al binnen 5 minuten bolde het net voor de eerste keer: 1-0 voor het MEA. Daarop volgden al snel nog twee doelpunten, nadat het MEA met militaire precisie (dat was te verwachten) door de verdediging van Marineterrein United heen sneed. Ruststand: 3-0.

 

Inhaalrace
Na de pauze kwam Marineterrein United beter uit de verf en kreeg het enkele kansjes. Ook het volgende doelpunt viel echter aan de andere kant van het veld: 4-0. Alle hoop leek verloren, maar de bezoekers rechtten de rug en begonnen aan een ware inhaalrace. In een kort tijdsbestek mocht de keeper van het MEA drie keer de bal uit het net vissen. Er volgden nog kansen op meer, maar uiteindelijk stokte de doelpuntenproductie. Eindstand: 5-3 in het voordeel van het MEA.

 

Trofee
Niet een wisselbeker, maar een wisselbalk was de buit die het MEA na het laatste fluitsignaal in de lucht mocht houden. Die trofee is voorlopig in handen van het MEA, maar de volgende ontmoeting zal uitwijzen aan welke kant van het hek de balk daarna belandt.

Foto: Gabo Engel

Traditie

En zo is op het Marineterrein een nieuwe traditie geboren. Een toepasselijke traditie, want op een plek als het Marineterrein – waar gezondheid en verbinding hoog in het vaandel staan – mag een vriendschappelijk potje voetbal eigenlijk niet ontbreken. De derde helft eindigde in een gelijkspel.

Foto: Gabo Engel
Er zijn gesprekken gaande om het voetbalveld op het MEA in de toekomst op gezette momenten open te stellen voor gemeenschappelijk gebruik.