3800 tulpenbollen op de Voorwerf

Nieuws
MAT-1024_tulpen

In het najaar van 2014 zijn rondom de fontein op de Voorwerf maar liefst 3800 tulpenbollen geplant voor het Tulp Festival Amsterdam. Dat wordt een feest voor het oog als de tulpen vanaf begin april bloeien. Ook Het Scheepvaartmuseum doet mee met het festival.

In het najaar van 2014 zijn rondom de fontein op de Voorwerf maar liefst 3800 tulpenbollen geplant voor het Tulp Festival Amsterdam. Dat wordt een feest voor het oog als de tulpen vanaf begin april bloeien. Ook Het Scheepvaartmuseum doet mee met het festival.

Het Tulp Festival Amsterdam heeft als doel om voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Stadsdelen, musea en andere instellingen zetten daarom hun tuinen vol met tulpen in de volle grond of in bakken. Er komt een gratis gidsje met alle locaties, zodat de bezoeker zijn eigen tulpenroute kan bepalen. Ook is er een website waarop precies wordt bijgehouden waar op welk moment tulpen in bloei staan.

Tulpenmanie

Ook Het Scheepvaartmuseum doet mee. De tulp speelde lange tijd een belangrijke rol in de handel over zee. In de 17e eeuw ontstond er zelfs een tijdlang een ‘tulpenmanie’ die de prijs van tulpen tot exorbitante hoogte opdreef. Het Scheepvaartmuseum blikt tijdens het Tulp Festival terug op deze curieuze periode in de geschiedenis.

Komen kijken?

De Voorwerf is vanaf april 2015 elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat open. De toegang is gratis. Het Scheepvaartmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Toegangskaarten kosten € 7,50/€ 15. Gratis entree met een Museumjaarkaart.