KunstManifestatie Circular City

Nieuws
23.12.15 MT Gebouw 27 -7003_groot
Marineterrein Amsterdam Gebouw 027E - Foto Arjen Veldt

Op verschillende plekken op het Marineterrein Amsterdam worden in de loop van de zomer kunstwerken en installaties gepresenteerd die ideeën en discussie uitlokken over de ‘circulaire stad’.

Op verschillende plekken op het Marineterrein Amsterdam worden in de loop van de zomer kunstwerken en installaties gepresenteerd die ideeën en discussie uitlokken over de ‘circulaire stad’.

De stad is voortdurend in ontwikkeling. Ook het Marineterrein zelf is in de loop van de tijd verschillende keren drastisch van vorm en functie veranderd en in de toekomst zal het niet anders zijn. Grondstoffen raken uitgeput dus de vraag is: hoe gaan we in de toekomst om met die voortdurende verandering? Dat thema wordt  in ‘Circular City’ onderzocht door kunstenaars, architecten en ontwerpers.

Expositie in gebouw 027E

De manifestatie is gestart op zaterdag 25 juni met een expositie in gebouw 027E. Hoe gaan kunstenaars, architecten en ontwerpers om met thema’s als duurzaamheid – eindigheid, groei – krimp, tekort – overschot, utopie – dystopie? Deelnemers en kunstenaars: Aldo van den Broek, Arne Hendriks&Mike Thompson, Atelier Remi&Veenhuizen, Building with Seawater, Charlotte Koenen, Dirk van der Kooij, FARO, Lard Buurman, Marjan Teeuwen, Martin uit den Boogaard, MVRDV, NL Architects, SeARCH, Peter Zegveld, RAAAF, Sjoerd Buisman, Superuse Studio’s, Tilmann Meyer-Faje.

Speciaal onderdeel: RAAAF installeert in de schietbaan, achter gebouw 024, een korte film van het project Bunker 599.

Circular City Talks

Donderdagmiddag 7 juli wordt in gebouw 027E de Circular City Talk gehouden, waarbij kunstenaars, architecten en wetenschappers met het publiek spreken over de Circular City. Het gesprek start met korte presentaties waarna de deelnemers in gesprek gaan met elkaar en met het publiek. De bijeenkomst wordt besloten met een samenvatting van het gesprek door Dirk van Weelden.  Deelnemers (voorlopig): Arne Hendriks, Isaac Kalisvaart, Jim van Os, Winy Maas, Ronald Rietveld.

Circular City Salon

De manifestatie wordt op 2 september afgesloten met de Circular City Salon, een meer ‘huiselijke’ expositie in de voormalige Commandantswoning van het Marineterrein. Deelnemende kunstenaars onder meer: Alexa Meyerman, Boris Tellegen, Charlie Koolhaas, Daniel Mullen, DUS Architects, Franck Gribling, Jeroen Kramer, Jean Bernard Koeman, Jolan van der Wiel, Lucia Luptakova, Marleen Sleeuwits, Paul Toornend&Jelle Post, Sandro Setola, Su Tomesen, Thomas Elshuis, Wiel Arets Architects.

Openingstijden

Op donderdagen en vrijdagen van 13.00 tot 18.00 uur.
Dagelijks bezichtiging op afspraak: van 13.00 tot 18.00 uur via
06 52 01 79 00 of 06 28 57 08 89.

  • Open dag Marineterrein: donderdag 3 juli, van 12.00 tot 17.00 uur.
  • Circular City Talk: donderdag 7 juli, van 17.00 tot 19.00 uur (RSVP).
  • Opening Circular City Salon in de Commandantswoning: vrijdag 2 september, 17.00 tot 19.00 uur.

Circular City is ontstaan uit een samenwerking tussen Cityscapes Foundation en Bureau Marineterrein Amsterdam.

Meer Informatie:
info@cityscapesgallery.nl
www.cityscapesgallery.nl