In het kader van Weekend van de Wetenschap vindt op 5 en 6 oktober een gratis programma plaats op allerlei locaties rond het Oosterdok zoals het Scheepvaartmuseum,  NEMO Science Museum en het Marineterrein. Het hele weekend vaart er een bootje tussen NEMO Science Museum en het Marineterrein om bezoekers heen en weer te brengen.

Voedsel van Morgen in NEMO De Studio (gebouw 027A), van 10.00 – 17.30 uur

Dit is het laatste weekend dat de tentoonstelling Voedsel van morgen in De Studio van NEMO op Marineterrein Amsterdam open is. Neem een kijkje op je bord van de toekomst, proef een kweekvleesijsje en doe mee aan workshops zoals De insecten smaaktest, Test je neus en Maak je recept van de toekomst.

Tours Living Lab (voor gebouw 027 A): van 13.00 – 16.00 uur

Sinds kort is de buitenruimte van het Marineterrein opengesteld als ‘Living Lab’, een proeftuin voor het bedenken, testen en toepassen van oplossingen voor urgente stedelijke vragen. Tijdens het Weekend van de Wetenschap worden bezoekers rondgeleid langs interessante projecten die hier zijn opgestart, zoals de Slimme Waterton, die is bedacht om de stad minder kwetsbaar te maken voor extreem weer, en Cinderela, waarmee nuttige stoffen uit afvalwater worden gefilterd voor hergebruik. 

Space Shooters in de voormalige Schietbaan (gebouw 022): van 15.00 – 19.00 uur

Of neem een kijkje in de voormalige Schietbaan aan de kop van het Marineterrein. De buitenzijde van dit vreemde bouwwerk is de afgelopen zomer getransformeerd tot een kleurrijk kunstwerk. De ruimte zelf is in gebruik als laboratorium voor projecten op het snijvlak van kunst en wetenschap. Tijdens het Weekend van de Wetenschap is hier de installatie Space Shooters te zien; een intrigerend werk van de Nederlands-Russische kunstenaar Vladimir Grafov, bestaande uit twee gigantische cilinders die als lichtspuwende kogels in de ruimte hangen.
De Marineterrein – Living Art Talk (gebouw 024), zondag 6 oktober, van 16,00 – 18.00 uur
Samenwerking tussen kunst en wetenschap leidt regelmatig tot verrassende vernieuwingen. De Schietbaan op het Marineterrein biedt hiervoor een nieuw podium. Tijdens het Weekend van de Wetenschap reflecteren vier wetenschappers reflecteren in korte talks op de rol van kunst in de wetenschap. De meeting vindt plaats in de zaal van IJsfontein, in gebouw 024, pal naast de Schietbaan.

Over weekend van de wetenschap

Het Weekend van de Wetenschap wil op een toegankelijke manier inzicht geven in de wereld van wetenschap en technologie. Zo maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst. Elk jaar doen honderden bedrijven, organisaties, universiteiten en musea in het hele land mee door hun deuren gratis te openen voor het  publiek.

meer info: weekendvandewetenschap.nl of marineterrein.nl