Op 1 en 2 oktober 2022 vindt er een nieuwe editie van Weekend van de Wetenschap plaats: het leukste gratis wetenschapsfestival voor jong en oud. Tijdens dit weekend krijg je een uniek kijkje achter de schermen van wetenschap en techniek. Je mag op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor het publiek, doet proefjes in laboratoria en ontmoet echte wetenschappers.

Je staat er vast niet dagelijks bij stil, maar wetenschap is overal om je heen. Auto’s zouden er heel anders uitzien zonder wetenschap. En je huis vast ook. En denk bijvoorbeeld eens aan je sneakers, je tablet of je klaslokaal: allemaal gemaakt dankzij de wetenschap.

Dit jaar doen meer dan tweehonderd organisaties door heel Nederland mee. Ook op het Marineterrein is van alles te doen tijdens Weekend van de Wetenschap:

  • Je kan het hele weekend gratis naar de Studio van NEMO, waar je ontdekt welke kleine dingen je kan doen om duurzamer te leven. Wat dacht je van insecten eten?
  • Of stap binnen bij Codam Coding College en leer programmeren.
  • Online zijn bij de Universiteit van Nederland gratis colleges van Nederlandse topwetenschappers te volgen.

Meer informatie vind je op weekendvandewetenschap.nl. Op 21 september wordt het complete festivalprogramma bekendgemaakt. Kom jij ook kijken wat de wetenschap allemaal kan?