Voedsel van morgen in De Studio van NEMO

Agenda
Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken hoe we in de toekomst ons voedsel verbouwen. In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum je, in samenwerking met Next Nature Network, mee op voedselreis.

Avondprogramma op woensdag

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling ook aanschuiven bij verschillende workshops, lezingen en andere events in samenwerking met onder andere Jonah Freud (De Kookboekhandel), Chloé Rutzerveld (Next Nature Network), Ira van Eelen (Kind.Earth.Tech) en Matthijs Diederiks (12 Liquid Months). De agenda voor deze avonden is binnenkort beschikbaar.

Openingstijden

Voedsel van morgen is te bezoeken van 10 juli t/m 6 oktober 2019 in De Studio op het Marineterrein. De tentoonstelling is geopend op woensdag van 10.00 – 22.00 uur en van donderdag t/m zondag van 10.00 – 17.30 uur. Voor bezoekers van 18 jaar en ouder.

Next Nature Network

Volgens de Next Nature Network-filosofie zijn mens, technologie en natuur geen tegenstellingen, maar groeit technologie om de mens heen en evolueren we als geheel naar een nieuwe natuur. Next Nature Network is een toekomstgerichte, internationale natuurbeweging die zich nestelt tussen traditionele spelers als WNF en Greenpeace. Met prikkelende designprojecten zwengelt de organisatie de discussie aan over de relatie tussen natuur en technologie. Meer informatie is te vinden op www.nextnature.net