'The Art of Garden Maintenance' in De Heg

Agenda
heg

Tuinieren is bij uitstek een activiteit die vraagt om aandacht, rust en concentratie. Men geeft zich over aan het ritme van de natuur en komt tot rust. Althans, in theorie. Kunstenaar Annegien van Doorn onderzoekt de interactie tussen mens en natuur in drie donderdagavondprogramma's in De Heg.

Kom kijken naar een absurdistische video waarin bewoners vertellen over hun tuinen en de tuinen op hun beurt iets onthullen over hun bewoners. Op het eerste gezicht lijken de tuinen er mooi aangeharkt bij te liggen, maar zij hebben stuk voor stuk hun eigenaardigheden. Hoewel de bewoners zelf niet in beeld verschijnen, krijgen struiken, bomen en planten door middel van kledingstukken of andere persoonlijke voorwerpen haast menselijke trekjes. Terwijl de bewoners vol passie vertellen over hun tuin en de manier waarop zij deze onderhouden, reflecteren ze onbewust op de manier waarop zij in het leven staan. De personages blijken vaak even weerbarstig als de natuur zelf. De tegenstrijdigheid die zo kenmerkend is voor onze omgang met de natuur, komt al gauw naar boven.

Annegien van Doorn onderzoekt de interactie tussen mens en zijn omgeving door middel van fotografie, video’s en installaties. Zij is in het bijzonder gefascineerd door de vaak complexe en paradoxale relatie die we hebben met de natuur.

De avond op 23 mei zal in samenwerking met Salon Bloeikas georganiseerd worden.