The Amsterdam Beerdays

Agenda
Ontdekdagen-2017
vrijdag 9 t/m zondag 11 september 2022

Deze editie brengen 13 Amsterdamse kleinschalige brouwerijen hun mooiste bieren naar het Marineterrein. Met live muziek, rondleidingen en (h)eerlijk eten.

Op 9, 10 en 11 september keert TAB (The Amsterdam Beerdays) terug op het Marineterrein. Deze editie brengen dertien Amsterdamse kleinschalige brouwerijen hun mooiste bieren naar het Marineterrein. Variërend van microbrouwerijen die extreme bieren maken tot circulaire brouwerijen die hun eigen afval hergebruiken. Met elke dag livemuziek, rondleidingen door Brouwerij Homeland, vele bijzondere lokale bieren om te proeven en eerlijk en gezond eten van kookkunstenaars. En dat alles op een prachtige locatie langs en bij het water van het Marineterrein. Speciaal voor dit event is samen met alle deelnemende brouwerijen een Amsterdams speciaalbier gebrouwen, dat je alleen tijdens The Amsterdam Beerdays kunt proeven.

Openingstijden:

  • Vrijdag 9 en zaterdag 10 september: 14.00-00.00 uur
  • Zondag 11 september: 14.00-22.00 uur

Koop hier je tickets


Dit zijn de deelnemende brouwerijen:

Brouwerij Homeland
Two Chefs Brewing
Brouwerij Troost
Rauwbrouwers
Poesiat & Kater
Oedipus
Naeckte Brouwers
Krux
Friekens
De School
De Prael
Brouwerij ’t IJ
Abstract Brewing Company 


Bier & het Marineterrein

Vroeger was bier de betrouwbaarste drank want de alcohol desinfecteerde het water. Vanuit Kattenburg brachten schepen ons bier de hele wereld over. Nu is ambachtelijk gebrouwen bier een manier om het smaakpalet van bier te verrijken. Lokaal gebrouwen bier brengt bovendien de productie dichter bij de consument en levert zo een bijdrage aan de duurzame stad. Om die reden, maar ook vanwege de historische referentie, heeft het Marineterrein een eigen bierbrouwerij: Brouwerij Homeland. En zoals het een goede brouwerij betaamt, is Homeland Brewery continu aan het experimenteren, wat heeft geleid tot succesvolle Homeland-bieren én een interessant netwerk onder vakbroeders.