Brouwerij Homeland organiseert van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september voor de vierde keer The Amsterdam Beerfair (TAB) in en om de gloednieuwe brouwerij van Homeland in gebouw 027 O: een serieus bierfeest met maar liefst 50 verschillende bieren van kleinschalige bierbrouwers uit álle provincies van Nederland. Dagelijks van 15.00 – 24.00 uur.

Vroeger was bier de meest betrouwbare drank want de alcohol desinfecteerde het water. Vanuit Kattenburg brachten schepen ons bier de hele wereld over. Nu is ambachtelijk gebrouwen bier een manier om het smaakpalet van bier te verrijken. Lokaal gebrouwen bier brengt bovendien de productie dichter bij de consument, en levert zo een bijdrage aan de duurzame stad. Om die reden, maar ook vanwege de historische referentie, heeft het Marineterrein een eigen bierbrouwerij: Brouwerij Homeland. En, zoals het een goede brouwerij betaamt, is Homeland Brewery continu aan het experimenteren, wat heeft geleid tot succesvolle Homeland bieren én een interessant netwerk onder vakbroeders.

Van extreem tot circulair

TAB is in het leven geroepen om een podium te bieden aan een nieuwe generatie bierbrouwers die voor een kleine, lokale markt bijzondere en kwalitatief hoogwaardige bieren maken. Zodat professionals, fijnproevers en bierliefhebbers ook kennis kunnen maken met de vele soorten bieren die gemaakt worden. Voor deze editie van TAB tapt Brouwerij Homeland bier uit de eigen, gloednieuwe brouwerij. Daarnaast zijn brouwers uit het hele land uitgenodigd, variërend van microbrouwerijen die extreme bieren maken tot circulaire brouwerijen die hun eigen afval hergebruiken. Je kunt tientalen verschillende speciaalbieren komen proeven, daarnaast is er eerlijk en gezond eten van lokale kookkunstenaars.

Meer informatie