Slik je gezond in Nemo de Studio

Agenda
kenniscafe-sjamadriaan2.jpg__1440x1140_q85_crop_upscale
027A

Ontdek op donderdag 18 april in NEMO De Studio wat je moet doen en laten om gezonder te worden. In een panelgesprek gaan experts in op de wetenschap achter supplementen.

Werken vitaminepillen? Heb je minder kans op kanker door kurkuma te eten? En moet je magnesium slikken na het sporten? Wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack (Sjamadriaan) en hoogleraar Voeding en Farmacologie Renger Witkamp gaan in gesprek over de wetenschap achter supplementen. Waarom slikken steeds meer mensen ze als zoete koek? Dit panelgesprek wordt geleid door Robert Visscher, hoofdredacteur van NEMO Kennislink.

kenniscafe-sjamadriaan2.jpg__1440x1140_q85_crop_upscale

Adriaan ter Braack

Wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack is even gefascineerd als verbolgen door de online wildgroei aan pseudowetenschap. Gewapend met cynische humor en een kritische blik probeert hij zich onder het pseudoniem ‘Sjamadriaan’ er een weg door te banen en een tegengeluid te bieden.

kenniscafe-renger.jpg__1440x1140_q85_crop_upscale

Renger Witkamp

Renger Witkamp is hoogleraar Voedingsbiologie aan Wageningen University. Je kunt bij hem terecht met zo ongeveer al je vragen over de effecten van voeding bij veroudering en ziekte. Ook onderzoekt hij supplementen en de wisselwerking tussen voeding en geneesmiddelen. Hij is ervan overtuigd dat er met goede voeding, in combinatie met andere leefstijlfactoren zoals voldoende lichaamsbeweging, slaap en omgaan met stress, heel veel gezondheidswinst te behalen valt.

Noortje van Amsterdam

Noortje van Amsterdam

Noortje van Amsterdam is onderzoeker en docent bij Universiteit Utrecht. Zij is geïnteresseerd in maatschappelijke ideeën over gezondheid en hoe deze verbonden zijn met sociale ongelijkheid. Welke normen hanteren we als we nadenken over gezondheid en welke lichamen zien we als gezond? Waar komen deze ideeën vandaan? En welk effect heeft dit alles op ons gedrag en op mensen die niet kunnen voldoen aan de huidige normen? Door middel van kwalitatief onderzoek probeert Noortje een antwoord te vinden op deze vragen.

Tickets & tijden

Donderdag 18 april
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur

Het Kenniscafé start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Voorafgaand kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Living Looonger bezoeken.

Een ticket voor deze activiteit is € 7,50 inclusief bezoek aan de tentoonstelling. Reserveer je tickets via de knop hieronder.