‘Op een avond naderde in de Noordzee een babyaal de Nederlandse kust. De reis was lang geweest: vanaf de Sargassozee dreef het aaltje 6.000 km op de Golfstroom oostwaarts over de Atlantische Oceaan. Stroomopwaarts bewegend, wilde hij graag zijn leven in het zoete water voortzetten, maar hij kende de zware obstakels die voor hem lagen niet – een wereld die niet ontworpen was voor paling. En zo begon de reis.’

Kunstenaars Sheng-Wen Lo en Yi-Fei Chen zijn geïntrigeerd door de ongelooflijk moeilijke reis van de Europese paling, een ernstig bedreigde diersoort. Ze creëren in opdracht van de Ambassade van de Noordzee in de Schietbaan op het Marineterrein een ruimte met een reeks interactieve obstakels die de reis van de paling nabootst. Ons leven is misschien moeilijk, maar hoe is het om een ​​paling te zijn?

Locatie: Marineterrein Amsterdam, Kattenburgerstraat 5, Schietbaan, gebouw 022. Volg de gele borden.

Openingstijden:

  • 20-21-22 november 2020, doorlopend van 13.00 – 17.00 uur
  • 26-27-28-29 november, doorlopend van 13.00 – 17.00 uur
  • 4-5-6 december, doorlopend van 13.00 – 17.00 uur

Om F/EEL te bezoeken is aanmelding vooraf vereist. Registreer je hier.

Over Ambassade van de Noordzee

De zee en het leven in de zee is van zichzelf. Vanuit dit uitgangspunt is de Ambassade van de Noordzee opgericht. Hier krijgen de dingen, planten, dieren en mensen in en rond de Noordzee een stem. De Ambassade van de Noordzee heeft een route tot 2030 uitgestippeld.