'Radicale Verandering' - Table d'hôte

Agenda

Raak in gesprek met verrassend gezelschap en laat je inspireren door nieuwe inzichten en perspectieven. Twee speciale gasten dragen een pitch, speech of vraagstuk voor en belichten onderwerpen van een onverwachte kant.

In een tijd van immense uitdagingen lijken de standpunten van mensen steeds verder uit elkaar te drijven. Tegenstellingen groeien, net als onvrede en stedelijke problemen. Om het tij voor onze aarde, samenleving en natuur te keren, is radicale verandering nodig.

Ook in Amsterdam groeit de kloof tussen arm en rijk, krijgen we te maken met tekorten op grondstoffen en een extremer klimaat. We hebben ruimte nodig om na te denken over de toekomst van leren, werken, wonen en leven.

Want het kan anders. Het moét. We zullen met elkaar bewijs moeten leveren dat het op sociaal-economisch vlak beter, eerlijker en duurzamer kan. Maar hoe doen we dat?

Tijdens deze eerste Table d’hôte: “Radicale Verandering” worden twee thema’s belicht en besproken:

  1. Nieuw economisch denken, nieuw economisch doen
    Hoe kan een stad als Amsterdam zich ontwikkelen en innoveren binnen planetaire grenzen? Hoe kunnen waarden als circulariteit, commons of true price worden gerealiseerd in de ontwikkeling van de stad van morgen?
  2. Denken vanuit je huidige mensbeeld
    Eeuwenlang hebben filosofen zoals Thomas Hobbes ons beïnvloed met het idee dat de mens van nature slecht is. Maar wat als we uitgaan van een positiever mensbeeld? Wat als we geloven dat de meeste mensen deugen? Een ander perspectief op ons mensbeeld kan leiden tot een nieuwe manier van denken en doen, waarbij samenwerking en vertrouwen centraal staan.

Tijden

Vanaf 18:00, om 18:30 gaan we aan tafel.

Kaartverkoop

De kosten voor het 3-gangen diner, inclusief dranken bedragen € 40,-.
Meld je hieronder aan, je ontvangt dan een factuur van Annemarie.

Vanaf 30 aanmeldingen gaat het door en bij 50 zitten we vol.
Leuk als je erbij bent!