Photographic Portrait Prize

Agenda
dnpg_2
donderdag 6 april t/m zaterdag 20 mei 2023 Elke donderdag, vrijdag en zaterdag

Na de tentoonstelling bij Depot Boijmans Van Beuningen Rotterdam is de shortlist van de Rabo Photographic Portrait Prize 2022 nu ook te zien in de Portrait Gallery Studio op het Marineterrein.

Photographic Portrait Prize

In november jongstleden werd voor de twaalfde keer de Photographic Portrait Prize uitgereikt aan Wouter le Duc, de maker van het beste fotoportret van het afgelopen jaar. Op de shortlist stonden ook: Bonnita Postma, Robin de Puy, Eva Roefs en Prins de Vos. De vijf portretten zijn nu ook te zien, en te koop, voor het Amsterdamse publiek.

Buiten de openingstijden is bezoek op afspraak ook mogelijk. Stuur in dat geval een mail naar info@dutchnationalportrait.gallery.

Over de prijs

De Photographic Portrait Prize wordt jaarlijks door Dutch National Portrait Gallery uitgereikt om aandacht te vestigen op de brede traditie van Nederlandse portretkunst in de fotografie. Eerdere winnaars van de portretprijs zijn Koos Breukel, Stephan Vanfleteren, Gerard Wessel, Annaleen Louwes, Sander Troelstra, Jitske Schols, Sarah Mei Herman, Sanne Donders, Martijn van de Griendt en Robin de Puy, die de prijs twee keer won.

Inzenden 2023

In de zomer van 2023 is er voor professionele fotografen weer mogelijkheid portretten in te sturen. Meer info via Dutch National Portrait Gallery.

©Eva Roefs, Maxi, from series Studio Trompettersteeg, 2021

Tijden

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kaartverkoop

Toegang is gratis