Nationale Archeologiedagen

Agenda
Nieuwsbrief_2014_archeologie2
zaterdag 14 t/m zondag 15 oktober 2017

Stadsarcheoloog Jerzy Gawronski geeft een minicollege over de archeologie van bier en de Archeologiewerkplaats is het hele weekend open voor publiek.

Stadsarcheoloog Jerzy Gawronski geeft tijdens de Archeologiedagen een minicollege over de archeologie van bier en de Archeologiewerkplaats is het hele weekend open voor publiek.

De archeologie van Amsterdams bier

Als havenstad had Amsterdam speciale brouwers die bier voor op de schepen maakten. Dit scheepsbier ging alle wereldzeeën over. Aan de hand van archeologische vondsten vertelt stadsarcheoloog en meesterverteller Jerzy Gawronski tijdens een minicollege over de spannende geschiedenis van dit Amsterdamse bier.

  • Zaterdag 14 oktober
  • 16.00 – 17.00 uur
  • Commandantswoning, Marineterrein Amsterdam

Open huis Archeologiewerkplaats

Wist je dat alle archeologische vondsten in Amsterdam worden onderzocht in de Archeologiewerkplaats op het Marineterrein? Tijdens de Nationale Archeologiedagen is de werkplaats het hele weekend open voor publiek. Hier kun je zelf aan de slag met archeologisch materiaal: wassen, sorteren en – heel precies en gefocust – in elkaar plakken.  

  • zaterdag 14 en zondag 15 oktober
  • 10.00 – 17.00 uur
  • Archeologiewerkplaats van de gemeente, Gebouw 002, Marineterrein Amsterdam

Beleef Archeologie in de stad

De Nationale Archeologiedagen vinden dit jaar voor de derde keer plaats. In heel Nederland kun je bij musea en vindplaatsen zelf beleven wat het werk van archeologen nou zo boeiend en leuk maakt. In Amsterdam doen naast de Archeologiewerkplaats ook Ons’ Lieve Heer op Solder, het Allard Pierson Museum en zelfs The Virtual Reality Cinema mee. Je kunt gemakkelijk van de ene naar de andere locatie lopen of fietsen. Als extraatje kun je onderweg op je telefoon via de archeologische kaart van Amsterdam zien op welke plekken opgravingen zijn gedaan en wat er is gevonden. De Archeologiedagen zijn geschikt voor alle leeftijden.