Nacht van de Vluchteling

Agenda
Nacht van de Vluchteling 3
zaterdag 17 t/m zondag 18 juni 2017

Tijdens de Nacht van de Vluchteling wandelen honderden lopers een veertig kilometer lange sponsorloop om aandacht te vragen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

‘Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?’ is de vraag die Stichting Vluchteling ook dit jaar weer aan alle Nederlanders wil stellen. Tijdens de Nacht van de Vluchteling op 17 en 18 juni 2017 wandelen honderden lopers een veertig kilometer lange sponsorloop om aandacht te vragen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In Amsterdam is het startpunt de Westergasfabriek, waar om middernacht het startschot plaatsvindt. De wandeling gaat onder andere langs Amsterdam-Noord, Broek in Waterland en Durgerdam.

Omdat de Westergasfabriek ook het eindpunt is, dient Marineterrein Amsterdam als laatste rustpunt voor de lopers over de finish gaan. Op deze manier hopen wandelaars op een positieve manier donaties en aandacht te vragen voor vluchtelingen wereldwijd. In Amsterdam starten ook sponsorlopen van 10 en 20 kilometer om 18.00.

Niet alleen in de hoofdstad vinden er wandelingen plaats: vanaf Nijmegen naar Arnhem en van Rotterdam naar Den Haag zijn eveneens sponsorlopen georganiseerd.

Ben je geïnspireerd en zou je willen doneren of meelopen? Inschrijven kan via deze link.