Tijdens Museumnacht op zaterdag 6 november 2021 staat NEMO Science Museum in het teken van enen en nullen en jouw online data. Sharing is caring, maar laat je niet teveel online broodkruimels achter?

NEMO De Studio, de extra locatie van NEMO op het Marineterrein, is dit jaar ook locatie tijdens de Museumnacht. Hier is niet alleen de big data expo Bits of You, maar ook – alleen voor deze nacht – een retrogame arcade ingericht.

  • Tijd: 19.00 – 0.00 uur
  • Locatie: NEMO De Studio
  • Adres: Marineterrein Amsterdam, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A
  • Volg de gele route naar NEMO De Studio in gebouw 027 A
  • Tickets via de website van Museum8

Bits of You & Project Morgen
In de tentoonstelling Bits of You ervaar je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Ook vind je er Project Morgen. Onderzoekers en kunstenaars verkennen hier de toekomst met verschillende installaties. Bekijk de toekomst van jouw huiskamer, of speel met de ‘slimme’ sensoren in de stad Amsterdam.

Arcade & retrogame bonanza
Challenge je vrienden tot een bloedstollende Mario Kart-race en verbeter de high-scores op een van de verschillende retro gamekasten.