De lunchlezing vindt plaats tijdens de gezamenlijke lunch op dinsdag, in gebouw 027S. Om 11:45 uur zijn er broodjes en om 12:15 uur begint de lunchlezing. De lunchlezing duurt max. 45 min. inclusief een Q&A.

Zonder gedoe op pad

We maken parkeren voor mensen met een fysieke beperking soms erg lastig. Bezitters van een GPK kunnen niet spontaan op pad. Dit is het startpunt geweest van ons innovatieproject, waarin we de grootste knelpunten hebben opgehaald bij de gebruikersgroep en een passende oplossing hebben ontworpen. Dankzij een NL DIGIbeter innovatiebudget is samen met de gemeente Haarlem en Leiden een innovatie gestart om een oplossing te ontwikkelen voor GPK-gebruikers. De oplossing is omarmd door een groot aantal gemeenten. De gemeenten hebben het Service Huis Parkeer Voorzieningen (SHPV) gevraagd om deze oplossing verder door te ontwikkelen.

Het RDW heeft, na een wettelijke wijziging van de taakstelling, de opdracht gekregen de app te realiseren. De verwachting is dat de app in april 2024 wordt geïntroduceerd in Eindhoven. Daarna volgen 29 andere gemeenten later in dat jaar. Gemeente Amsterdam is wel betrokken tijdens het innovatietraject, maar zit niet tussen de 29 gemeenten.

In deze sessie gaan we in op wat we hebben bevonden in ons onderzoek en wat de status is van dit project. Ook kijken we naar hoe een innovatie binnen de gemeente goed geïmplementeerd kan worden.

Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar: maike.ehlert@amsterdam.nl