Lunchlezing bij Stedelijke Innovatie

Agenda
3668dba9-7ddc-4780-995c-144b70fd811e_l
027S

Deze lunchlezing gaat het over de impact van beleidsinstrumenten op houtbouw.

Stuur een bericht naar Maike Ehlert van team van Stedelijke Innovatie als je er bij wilt zijn.

Maike Ehlert:

“We organiseren tweewekelijkse lunchlezingen op het Marineterrein (027-S, Garage) over projecten waar we aan werken. Hierdoor houden we elkaar op de hoogte en kunnen we hulpvragen en/of uitdagingen met elkaar bespreken. Externe partijen waar we mee samenwerken zijn ook welkom bij de lunchlezingen, stuur vooral de uitnodiging door.
De lunchlezing zal plaatsvinden tijdens onze gezamenlijke lunch op dinsdag. Om 12:00 uur kan je lekker een broodje pakken en om 12:15 uur begint de lunchlezing. De lunchlezing duurt max. 45 min. inclusief een Q&A. Er is geen livestream, bijzijn is meemaken! 🙂
Deze lunchlezing gaan we het hebben over de impact van beleidsinstrumenten op houtbouw.
Houtbouw is een duurzaam alternatief voor het traditionele bouwen met beton en staal. Hout is hernieuwbaar, vermindert CO2 en stikstof uitstoot op de bouwplaats en slaat CO2 op in de constructie. Op dit moment is 3% van de nieuwbouw in Nederland gebouwd van hout. De Metropool Regio Amsterdam (MRA) wil naar 20% houten nieuwbouw vanaf 2025. Wat is hiervan de impact? En hoe kunnen we deze transitie als gemeente versnellen met beleidsinstrumenten? Welk beleidsinstrumenten hebben de meeste impact?
In haar trainee onderzoek probeert Benthe de impact van 20% houtbouw te berekenen en te identificeren welk beleidsinstrumenten (zie website van CircuLaw voor alle beleidsinstrumenten) de meeste impact hebben. Tijdens deze lunchlezing zal Benthe haar belangrijkste onderzoeksresultaten presenteren.
Tot dan!

Tijden

Vanaf 12:00 t/m 13:00