Lezing stedelijke antropologie & het Marineterrein

Agenda

Van november tot en met december 2019 heeft de Reinwardt Academie antropoloog en curator Vyjayanthi V. Rao uitgenodigd als Artist in Residence (AIR). Zij bestudeert raakvlakken tussen urban planning, design, kunst, geweld en structuren in hedendaagse steden. Een onderdeel van Rao’s AIR-programma vindt plaats op het Marineterrein en draait om de wisselwerking tussen grote maatschappelijke vraagstukken en individuele artistieke projecten. De Brooklyn Navy Yard in New York fungeert daarbij als referentieproject.

Op het Marineterrein gaat Rao een samenwerking aan met studenten en collega’s van de AHK. Met hen ontwerpt en cureert ze een project dat etnografie en vraagstukken over een stedelijke toekomst bijeenbrengt. Geïnspireerd door vragen omtrent gezelligheid, inclusie en speculatie in een veranderlijke stedelijke context, wordt bekeken wat er kan worden geleerd uit een cross-culturele dialoog.

Op dinsdag 17 december geeft Rao een korte lezing over aan bevindingen op het Marineterrein. Iedereen is welkom.  Aanmelden kan door een mail te sturen naar marit.vandijk@ahk.nl

Programma dinsdag 17 december

16.15 inloop, Commandantswoning, gebouw 001 op de plattegrond
16.30 lezing door Vyjayanthi Rao, napraten
17.00 einde

Over Vyjayanthi V. Rao

Rao schreef talrijke artikelen over deze onderwerpen en werkte mee aan de boeken Speculation Now: Essays and Artworks (Duke University Press, 2015) en Occupy All Streets: Olympic Urbanism and Contested Futures in Rio de Janeiro (UR Books, 2016). Daarnaast is Rao lid van de redactieraad en managing editor van het interdisciplinaire tijdschrift Public Culture (Duke University Press). Ook is zij mededirecteur van Terreform Center for Advanced Urban Research, een non-profit onderzoekspraktijk in New York City. Ze doceert Urban Studies aan de Spitzer School of Architecture, City College New York, en is lid van kunstenaarscollectief Samooha, waar architectuur, activisme en antropologie samenkomen.