KL Brouwerij #1: ‘De betrokken buurt’

Agenda
Buurtcamping-2
001

Wat kunnen de organisaties en bewoners van onze buurt voor elkaar betekenen?

In KL Brouwerij gaat Kennisland in gesprek met partners, experts, ervaringsdeskundigen en betrokkenen om nieuwe ideeën uit te broeden voor maatschappelijke uitdagingen. Deze eerste editie gaat over de buurt als zorgzame omgeving.

De betrokken buurt

Beleidsmakers verwachten steeds meer van de buurt als plek waar mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Maar wat kan je eigenlijk verwachten van buurtgenoten? Hoe kan je de kracht van de buurt benutten voor lokale uitdagingen? En wat voor buur ben je zelf eigenlijk? Deze vragen komen aan bod in KL Brouwerij #1 ‘De betrokken buurt’.

Wat voor buurtgenoot ben jij?

Kennisland begint in onze eigen buurt en geeft het podium aan een succesvol buurtinitiatief uit de omgeving Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg. Daarnaast ontdekken we samen wat voor buur we zelf zijn aan de hand van het ons onlangs ontwikkelde samenspel Buurtgenoten.

Voor de KL Brouwerij is een speciale editie van dat spel gemaakt waarin de lokale uitdagingen van de wijken Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg aan bod komen. Wat kunnen de organisaties en bewoners van deze buurt voor elkaar betekenen? Speel mee! Kennisland regelt de muziek, zet drankjes koud en slaat snacks in.

Tijden

Van 16.30 - 18.30 uur

Kaartverkoop

Toegang is gratis