De Studio Buurtprogramma | Datasafari

Agenda
Datasafari

Maak een buurtwandeling van buurtcentrum de Witte Boei naar De Studio van NEMO op het Marineterrein en ontdek hoe data gebruikt wordt om de stad veiliger, duurzamer en efficiënter te maken.

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert NEMO in of bij De Studio op het Marineterrein een programma rondom het thema data. Speciaal voor volwassenen uit de buurt.

Tickets (inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You):

  • Gratis met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, I amsterdam City Card, Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider mindervalide/Autipas.
  • € 3,75 met CJP pas, Collegekaart
  • normaal € 7,50

reserveer hier je tickets


Datasafari – 7 augustus en 4 september

Camera’s in de publieke ruimte, je ziet ze steeds meer. Hoe voorkomen we in de toekomst een ‘Big Brother-achtig scenario’? Architect en Future city maker Tom van Arman houdt zich op het Marineterrein dagelijks bezig met deze vragen. Maak samen met hem een buurtwandeling van buurtcentrum de Witte Boei naar De Studio van NEMO op het Marineterrein en ontdek hoe data gebruikt wordt om de stad veiliger, duurzamer en efficiënter te maken. De wandeling eindigt met een drankje in De Studio van NEMO en een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Bits of You.

  • Wandeling, 14.00 – 16.00 uur
  • Startlocatie: Buurtcentrum de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201

Privacycafé – 2 oktober

Wat zijn de beste privacy-instellingen voor jouw apparaten? Hoe onthoud je al je wachtwoorden? En wat zijn de beste trucs om zo min mogelijke persoonlijke data te delen? In deze workshop ontdek je hoe je je eigen smartphone of laptop instelt zodat je privacy zo goed mogelijk gewaarborgd blijft.

  • Workshop, 14.00 – 16.00 uur
  • Locatie: De Studio van NEMO, Marineterrein, gebouw 027A

Luchtdata – 6 november

Hoe schoon is de lucht in Nederland, in Amsterdam en in de buurt? In deze workshop van het RIVM ga je aan de slag met data over luchtverontreiniging door fijnstof, stikstof en koolstofdioxide. Wat betekenen deze data, hoe zoek je ze op en wat kun je ermee doen?

  • Workshop, 14.00 – 16.00 uur
  • Locatie: De Studio van NEMO, Marineterrein, gebouw 027A

Bits of You – t/m 9 januari 2022
In Bits of You ervaar je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Wil je alleen Bits of You bezoeken? Reserveer dan hier je tickets.

Donderdagavond in De Studio
Ook op donderagvond zijn er extra actviteiten in De Studio. Lees hier meer over het donderdagprogramma.

De Studio van NEMO
De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering in De Studio is speciaal voor volwassenen. Lees meer over De Studio.