In de AHK Culture Club op het Marineterrein organiseren alumni van de verschillende academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten beurtelings een clubavond. Tijdens CLUBNIGHT 4 gaan experts met elkaar en het publiek in gesprek over de rol van het kind in en voor de kunst. Kom je ook?

Tijdens CLUBNIGHT 4 Het Kind als Bron van Revolutie(1)’ wordt onderzocht waarom verschillende makers en programmeurs werk ontwikkelen met, door of voor kinderen. Wat kan het kind betekenen voor de kunst? En hoe reflecteert kunst voor en met deze doelgroep op de positie die kinderen hebben in de maatschappij?

Radicale ideeën uitwisselen
In een fishbowlgesprek, waarin je wordt uitgenodigd om mee te praten, wisselen we radicale ideeën uit met onder meer Jetse Batelaan (artistiek leider Theater Artemis), Pavèl van Houten (beeldend kunstenaar en onderzocht met kinderen het IJmeerwater bij StrandLAB Almere), Muriël Besemer (hoofd ITA Academy) en Ingrid Wolff (directeur 2turvenhoog).

Art & Society-programma
Deze avond wordt georganiseerd door Laura Bolscher (Art & Society-onderzoeker naar speelplek voor volwassenen) en Diede Daalman (Art & Society-onderzoeker naar Early Years Theatre as Democratic Space). Deze kunstenaars in residence van het AHK Art & Society-programma organiseren elke maand een CLUBNIGHT, waarin invalshoeken en disciplines elkaar ontmoeten op hun thuisbasis: de Culture Club.

Programma en aanmelden
Donderdag 12 mei
AHK Culture Club (gebouw 027K)
Gratis entree
19.00 uur: inloop, inclusief soep
19.30-21.00 uur: programma

Wil jij bij deze avond aanwezig zijn? Schrijf je hier in!

 

(1)Dit is een quote van Ingrid Wolff uit het boek Interdisciplinair theater voor de allerkleinsten.