Amsterdamse Waterspelen en Waterlaboratorium

Agenda
MTA_19_1024_AmsterdamseWaterspelen_zeilles
zaterdag 10 t/m zondag 11 juli 2021

Tijdens het eerste en laatste weekend van de zomervakantie zijn er gratis activiteiten in en op het water van het Marineterrein, speciaal voor buurtbewoners. Geef je snel op!

NB: De binnenhaven van het Marineterrein is nog geen officiële zwemlocatie. Zwemmen is op eigen risico. Wel wordt er al geruime tijd onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit van de binnenhaven. Hier lees je daar meer over

De Amsterdamse Waterspelen zijn terug! Ook dit jaar kunnen kinderen tussen de 8 en 16 jaar in de binnenhaven van Marineterrein Amsterdam leren suppen, kanoën, zeilen en windsurfen, en dit jaar voor het eerst meedoen aan het Waterlaboratorium. En het is helemaal gratis. 

Onder begeleiding van professionele instructeurs kan je deze zomer gedurende twee weekenden de fijne kneepjes van het watersporten leren. Behalve een zwemdiploma en een beetje lef heb je niks nodig. 

Dit jaar is er voor het eerst ook het Waterlaboratorium. Hier leer je als een echte wetenschapper de meest wonderlijke dingen over water. Weet jij bijvoorbeeld hoe draaikolken ontstaan, wat er allemaal wel of niet op zout water drijft en hoe lang plastic in de natuur blijft liggen? Doe mee aan het Waterlaboratorium en vind het antwoord op deze en vele andere vragen.

Wil je elke week wel het water in? Schrijf je dan in voor de Marineterrein zwemmeerdaagse. Tijdens dit zwemfestijn beginnen we tussen 10 juli en 22 augustus elk weekend met een frisse duik. 

Ga naar de website van de Amsterdamse Waterspelen voor meer info en inschrijven.
Meedoen aan de Marineterrein zwemmeerdaagse? Stuur dan een mailtje naar
zwemmeerdaagse@marineterrein.nl.

 

De Amsterdamse Waterspelen en het Waterlaboratorium zijn zaterdag 10 en zondag 11 juli en vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus.