Spring jij zondag 28 augustus 2022 de grachten in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS? Meld je aan voor een onvergetelijke ervaring! 

De deelnemers aan de Amsterdam City Swim verzamelen op het militaire deel van het Marineterrein voordat ze met speciale bussen naar de start op de Keizersgracht worden gebracht. De zwemtocht eindigt op het Marineterrein.

Zwem mee voor de strijd tegen ALS

Alle deelnemers van de Amsterdam City Swim hebben een gezamenlijke droom: een wereld zonder de dodelijke ziekte ALS. Dat kan wanneer onderzoek naar deze ziekte voortgezet kan worden.  Zwem mee voor de strijd tegen ALS.

infographic op welke manieren mensen kunnen meedoen

Waterkwaliteit rond het Marineterrein

In de binnenhaven van het Marineterrein wordt al volop gezwommen door buurtbewoners en andere Amsterdamers. Toch is het nog altijd geen officiële zwemlocatie; zwemmen is hier op eigen risico. De waterkwaliteit is de laatste jaren verbeterd, maar het is niet altijd schoon genoeg. Vooral na zware regenval kunnen er bacteriën in het water komen omdat riolen overlopen. In zo’n geval wordt een negatief zwemadvies gegeven.