Climate Privilege Walk

Agenda
Privilege-Walk-De-Studio-van-NEMO-Foto-Pexels-Susanne-Jutzeler-830x466
027A

De gevolgen van klimaatverandering treffen iedereen op een andere manier. En gezinnen met een hoger inkomen kunnen zich vaak beter beschermen tegen de negatieve effecten van milieuvervuiling. In de Climate Privilege Walk ontdek je hoe het is om in de schoenen van een ander te staan.

Op basis van jouw persoonlijke situatie beantwoord je verschillende vragen over energie en klimaat. Heb jij ooit een rekening niet kunnen betalen door de stijgende energieprijzen? Of moet de verwarming soms hoger zetten omdat het tocht in je huis? Maak jij je zorgen omdat iedereen in 2050 van het gas af moet? Afhankelijk van je antwoord op een vraag zet je een stap naar voren, blijf je staan, of zet je een stap naar achter. Aan het eind van de Climate Privilege Walk wordt door de afstand tussen de deelnemers duidelijk hoe groot de ongelijkheid is.

Tijden

De activiteiten starten om 20.00 uur. Voorafgaand kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Kaartverkoop

Toegang: voor een bezoek aan een activiteit op donderdagavond reserveer je een apart ticket. De toegangsprijs is: € 7,50. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Energy Junkies.