Podcast seizoen 3

Podcast
Ziel van het Marineterrein
Ziel van het Marineterrein: Social Stories

Social stories

We spreken sociale vernieuwers van het collectief en gaan te water met de doorzwemmers. Als het donker wordt, gaan we wandelen met onderzoekers van de nacht. Bij Defensie krijgen we te horen wat er aan die kant van het hek gebeurt. We gaan op stap met radicale vergroeners en lopen een dagje mee met studenten van het roc die het Marineterrein als hun proeftuin gebruiken.

 1. #1 Doorzwemmers

  De doorzwemmers willen weten hoe het zit. Hoe schoon is het water? En hoe staat het met het leven ín het water? We duiken het water in met Maarten Ouboter van Waternet en zwemmer Edwin Schölvinck.

  Podcast  -  19 min
 2. #2 Groener, liever, mooier

  Als je via de Kattenburgerstraat het Marineterrein opkomt, sta je meteen op De Voorwerf. Op mooie dagen wordt het hier druk, is er overlast en ligt er aan het einde van de dag een hoop troep. Wat doen we daaraan? In deze podcast gaat het over groene...

  Podcast  -  12 min
 3. #3 Leren & de stad

  MBO-ers zoals Kamiel van Ophem zijn onmisbaar in de stad, met praktische oplossingen zoals zijn betrokkenheid bij de zonne-auto van het roc en de insectentuin op het Marineterrein - een inspirerende aflevering over de onmisbare kracht van jonge doeners.

  Podcast  -  14 min
 4. #4 Defensie, een gedeelde ziel

  Ontdek het militaire leven op het Marineterrein en leer van voormalig commandant Nico Vermaire en zijn opvolger Patrick Bekken, evenals krijgsmachtrabbijn Menachem Sebbag, over de rol van defensie in Amsterdam en de essentie van het terrein.

  Podcast  -  19 Min
 5. #5 Buiten Experimenteren

  Nieuwe ideeën moet je kunnen uitproberen en op het Marineterrein kan dat. In deze aflevering praten we met lichtontwerper Sjoerd van Beers en landschapsarchitect Jan Maas over het belang van buiten experimenteren.

  Podcast  -  17 min
 6. #6 Sociale Vernieuwers

  Radicale inclusie. Dat is de missie van zowel Marieke van Doorninck van Kennisland als van Heleen Rouw van Cinekid. Toevallig zijn ze ook nog elkaars buren op het Marineterrein. Hebben deze sociale vernieuwers ook nog goede ideeën voor het Marineterrein?

  Podcast  -  17 min

Het Marineterrein maken we samen, doe je mee?

In de weekenden van mei tot september geven we iedereen de ruimte om een activiteit te organiseren die het Marineterrein nog een stukje interessanter, mooier of leerzamer maakt. Heb jij een goed idee en wil jij een activiteit op het Marineterrein op poten zetten? Lees dan snel verder!

mdvm_muziek_2022-2
Meer informatie