XRBase organiseert augmented-realitytour tijdens Uitmarkt

Nieuws
MTA_18_1024_AR tour

Zes kunstenaars hebben digitale kunstwerken gemaakt die als een laag over onze werkelijkheid heen liggen, met het Marineterrein als inspiratiebron.

Van 24 tot en met 26 augustus staat Marineterrein Amsterdam in het teken van de Uitmarkt. De opening van het culturele seizoen staat garant voor spetterende optredens, maar ook XRBase draagt een steentje bij. Met een augmented-realitytour.

Digitale kunstwerken

XRBase brengt tientallen specialisten op het gebied van augmented en virtual reality bij elkaar en is daarmee een van de grotere organisaties op het Marineterrein. Zes makers van XRBase zijn de uitdaging aangegaan om een unieke augmented-reality-ervaring te creëren voor bezoekers van de Uitmarkt: digitale kunstwerken als een laag over onze werkelijkheid, met het Marineterrein als inspiratiebron.

AR-tour

XRBase verzorgt tijdens de Uitmarkt vier keer een augmented-realitytour, waarbij je op zoek kan gaan naar de creaties en de gelegenheid krijgt de makers te ontmoeten op een bijzondere locatie op het Marineterrein: de voormalige schietbaan van Defensie. Ook is het mogelijk om met de app (te downloaden vanaf 24 augustus) op elk moment zelf op ontdekkingstocht naar de digitale kunstwerken te gaan.

Meer informatie vind je hier.