VRBASE officieel van start

Nieuws
MTA_16_3DAnikka

VRBASE is dé centrale plek in Europa voor virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Creatieven, ondernemers en studenten komen bij elkaar om VR naar een hoger niveau te brengen.

VRBASE is dé centrale plek in Europa voor virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Creatieven, ondernemers en studenten komen bij elkaar om VR naar een hoger niveau te brengen.

Begin juli vestigde VRBASE zich op het Marineterrein Amsterdam. Sindsdien zijn prominente (internationale) professionals, partners en stakeholders op het gebied van VR gemobiliseerd en op 3 oktober jongstleden zijn Europa’s eerste VR en AR-incubator, co-working space, acceleratorprogramma en experimentele contentstudio officieel van start gegaan. Deze lancering was tegelijkertijd ook de openingsactiviteit van de Amsterdam eWeek, een internationaal festival voor online business, media, marketing en technologie.

AR- en VR-kweekvijver

Het doel van VRBASE is om de nu nog verdeelde VR-communities in Nederland en Europa bij elkaar te brengen en daarmee dé hotspot te worden voor iedereen die iets wil ondernemen in VR en AR. De toepassingsmogelijkheden van VR zijn explosief aan het groeien, maar een centrale plek waar kennis, netwerken en technologie bij elkaar komen ontbrak nog. VRBASE biedt als eerste in Europa een plek waar de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied samenkomen. “Als innovatieve organisatie kun je niet meer om VR heen. Met VRBASE wil ik een boost geven aan de markt en meer mogelijk maken”, aldus Daniel Doornink, oprichter van VRBASE.

Partners

De Amsterdamse gemeente en vrijwel alle prominente stakeholders hebben zich aangesloten bij dit initiatief. Onder andere StartupDelta, Alibaba, KPN, internationale VR-grootmachten zoals Samsung en Jaunt VR en culturele partners als Muziekgebouw aan ’t IJ, EYE-filmmuseum en IDFA DocLab, bepalen gezamenlijk de toekomst van VR. Onderwijsinstellingen zoals Hogeschool van Amsterdam zorgen ervoor dat de nieuwste technieken, impact en beleving afkomstig van VRBASE onderzocht worden. Door alle stakeholders samen te brengen krijgt VR zowel nationaal als internationaal een enorme boost.

Blijf op de hoogte van alles omtrent VRBASE via de website vrbase.amsterdam/