Vacature: freelance contentmanager en digitale maker

Nieuws
Suus Schietbaan

Aan de slag voor een van de mooiste plekken van de stad in een veelzijdig én gezellig team? Bureau Marineterrein zoekt per direct een contentmanager en digitale maker. Het gaat om een freelance opdracht van 24 uur per week. Tot 31 december, met optie tot verlenging.

Op het Marineterrein wordt gewerkt aan de toekomst van de stad. Door samen te werken en te experimenteren, leert een collectief van organisaties en kennisinstellingen op het terrein hoe de stad gezond en leefbaar blijft in de snel veranderende wereld. 

Als freelance contentmanager en digitale maker werk je aan de communicatie over het Marineterrein en alles wat hier gebeurt.

In de eerste plaats ben je degene die ervoor zorgt dat onze website, platform en social kanalen up-to-date zijn en goed werken. Je maakt ook af en toe rapporten met Google Analytics om ons te vertellen wat er eventueel beter zou kunnen. Verbeteringen en wensen pak je op met onze webbouwer. Ondertussen help je menig collega uit de brand met bijvoorbeeld Mailchimp, Zapier en Canva.  

In de tweede plaats vind je het ontzettend leuk om content en visuals te maken. Het maken van reels op Insta, onze maandelijkse agenda-poster of het editen van een podcast: het is je ‘ding’. 

Wat voor skills zoeken we

  • Je bent creatief en een digital native
  • Je kunt goed overweg met WordPress en andere CMS-systemen
  • Je hebt ervaring met content creatie (grafische vormgeving, editen beeld/geluid)
  • Je hebt ervaring met het beheren (en laten groeien) van social kanalen
  • Ervaring met Mailchimp, Canva en Google Analytics is een pré
  • Je kunt je schriftelijk en mondeling goed uitdrukken in het Nederlands en Engels
  • Je bent woonachtig in Amsterdam of omstreken
  • Je bent zelfstandig ondernemer en hebt een KVK-inschrijving

Wat ga je doen

  • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en up-to-date houden van de website en de digitale abri’s op het terrein (WordPress). Je houdt contact met onze webbouwer over bugs en verbeteringen. 
  • Je ondersteunt onze community manager bij het onderhouden van het community platform (Bisner).
  • Je bedenkt content voor onze social kanalen en de digitale abri’s en bent verantwoordelijk voor de creatie hiervan. Je doet dit samen met onze copywriter. Je vindt het leuk om na te denken over hoe we deze kanalen beter kunnen inzetten.
  • Je maakt (simpele) posters en andere visuele middelen.
  • Je werkt mee aan het maken van podcasts, korte filmpjes en andere communicatiemiddelen.

Wie zijn wij?

Bureau Marineterrein is het projectbureau dat verantwoordelijk is voor de programmering op het terrein, de exploitatie van de gebouwen, het facilitair beheer en het sturen op de ambitie om van het Marineterrein een inclusieve en innovatieve stadswijk te maken. Ons kantoor staat midden op deze inspirerende plek. Daar werken we met een hecht team van ongeveer vijftien freelancers aan alle facetten van het terrein. 


Stuur bij interesse vóór donderdag 26 september een beknopt CV, motivatie en portfolio naar Rosa Peper via info@marineterrein.nl


Dit is een veelzijdige opdracht. Voldoe je niet aan alle eisen maar lijkt het je een ontzettend toffe klus en ben je bereid te leren? Stuur dan alsnog je CV en motivatie.

Heb je vragen over de opdracht? Stuur een mailtje, dan komen we snel bij je terug.