Uitmarkt van 24 t/m 26 augustus

Nieuws
26.27.08.17 InBo-MT Uitmarkt
2017, Uitmarkt rond het Oosterdok

De Uitmarkt is een feest van vernieuwing en creativiteit, maar ook een knap staaltje van produceren. Een must dit jaar is de tijdelijke brug die wordt gebouwd van het Marineterrein naar NEMO Science Museum.

Het Marineterrein is geen evenemententerrein, maar een plek waar oplossingen voor stedelijke vraagstukken worden bedacht, getest en toegepast. Denk aan het Smart Roof 2.0, dat een oplossing biedt voor de vergroening én verkoeling van steden. Of denk aan de nieuwe meetmethoden die hier zijn ontwikkeld om de waterkwaliteit te verbeteren. Maar een enkele keer kunnen we, samen met de partners in het Oosterdok, een uitzondering maken. Bijvoorbeeld om de start van het nieuwe culturele seizoen te vieren, want kunst en cultuur horen bij Amsterdam, en zeer zeker ook bij het Oosterdok. De Uitmarkt is niet alleen het grootste culturele evenement van het jaar, het is ook een feest van vernieuwing en creativiteit. En daarmee sluit het weer naadloos aan bij wat er op het Marineterrein gebeurt.

Onze Uitmarkttips op het Marineterrein:

  • Het Fringefestival staat bekend om zijn ontregelende voorstellingen op vreemde locaties. Dit jaar tref je het Fringefestival onder meer boven op het dak van gebouw 002 en in de fontein van het Marineterrein.
  • De Bijlmer bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met een reeks nieuwe voorstellingen van het vele talent dat de Bijlmer rijk is. Ga hiervoor naar het Bijlmer 50 jaar Podium aan de kop van het Marineterrein, bij gebouw 024.
  • Speciaal voor de Uitmarkt is een augmented reality tour ontwikkeld door XRBase, een van de organisaties op het Marineterrein. Vanuit de Schietbaan op het Marineterrein worden AR-tours georganiseerd, maar je kunt ook in de appstore gratis de ‘XRBASE AR Tour’ downloaden en zelf op zoek gaan naar de zes AR-kunstwerken. Meer info vind je hier.
  • De Uitmarkt is een mega-event en een knap staaltje van produceren. Een must dit jaar is de tijdelijke brug die wordt gebouwd van het Marineterrein naar NEMO Science Museum. Het is óók een verbinding die in de toekomst wellicht werkelijkheid wordt.

De openingstijden van de Uitmarkt:

Vrijdag 24 augustus: 20.00 – 24.00 uur
Zaterdag 25 augustus: 11.00 – 24.00 uur
Zondag 26 augustus: 11.00 – 24.00 uur

Meer informatie over bijvoorbeeld activiteiten en het programma van de Uitmarkt kun je terugvinden op de website van de Uitmarkt.