Tulpen met een Europees tintje

Nieuws
20160503_094024
Voorwerf, tulpen, Marineterrein Amsterdam, foto: Maarten Pedroli

Tijdens het Tulp Festival Amsterdam (1-30 april 2016) kunt u verschillende tulpentuinen bewonderen en al wandelend genieten van tulpenroutes door de stad. Ook op het Marineterrein Amsterdam staan duizenden bollen uitnodigend in bloei. Het thema: Europa.

Tijdens het Tulp Festival Amsterdam kunt u verschillende tulpentuinen bewonderen en al wandelend genieten van tulpenroutes door de stad. Ook op het Marineterrein Amsterdam staan duizenden bollen uitnodigend in bloei. Het thema: Europa.

Sinds januari is Nederland een halfjaar lang voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ambtenaren en ministers ontmoeten elkaar op het Marineterrein. Speciaal voor deze gelegenheid zijn op de Voorwerf tienduizenden tulpen geplant: een speciaal samengesteld Europamengsel waarin verschillende landen vertegenwoordigd zijn. Natuurlijk zit de geel met rode Holland Queen in het mengsel, maar ook de rode Île-de-France, de dubbele witte Verona, de rood met gele Denmark, de paarse Barcelona en de Banja Luka, een vlammend geel met rode tulp.

Onze Europatulpen zijn tot medio mei dagelijks te bewonderen, met uitzondering van 11 t/m 15 en 18 t/m 23 april 2016.

Voor andere tulpentuinen en tulpenroutes door de stad, zie www.tulpfestival.com.