Te huur: prachtig gelegen officiersverblijf

Nieuws
MTA-1024_16_25-Ext1

Unieke kans: het voormalige officiersverblijf is te huur voor een innovatieve organisatie. Het gebouw meet 1850 m², heeft 32 kamers, en is prachtig gelegen aan het water. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 16 augustus.

In november 2016 komt het voormalige officiersverblijf op het Marineterrein Amsterdam beschikbaar voor een nieuwe invulling.

Het voormalige officiersverblijf – gebouw 025 op de kaart – is 1850 m² groot en is gelegen langs de Oosterdokskade. Het biedt een prachtig uitzicht op het Oosterdok en ligt op loopafstand van het Centraal Station. In 2011 is het interieur en het exterieur op grondige wijze gerenoveerd door Defensie; niet hip, wel degelijk en het gebouw is direct te betrekken. Het gebouw wordt leeg opgeleverd. Beneden is een grote recreatieruimte: de All Ranks Bar. Ook zijn er conferentiezalen, kleedkamers en een souterrain. De ruimtes kunnen via schuifwanden aan elkaar geschakeld worden. Op de drie bovenliggende verdiepingen zijn 28 eenpersoonskamers en 4 suites met keuken.

De Gouden Bal

Van oorsprong is gebouw 025 een verblijf voor onderofficieren. In 2011 is het gebouw De Gouden Bal gaan heten en werd het toegankelijk voor alle rangen. In augustus 2016 draagt Defensie dit gebouw over aan Bureau Marineterrein Amsterdam. Voor de nieuwe invulling is een call for proposals uitgeschreven. Gebouw 025 is een ideale locatie voor kort verblijf van ondernemers, wetenschappers, creatievelingen en andere groepen die bij elkaar komen voor inspiratie en focus. De meest gewenste nieuwe huurder is onderscheidend en vernieuwend en past goed bij het karakter van het Marineterrein en de ontwikkelingen die er plaatsvinden. Diegene die naar het oordeel van de jury het beste plan heeft, krijgt een contractvoorstel voor vijf jaar. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 16 augustus 2016  aanmelden via onderstaand formulier. Via dit formulier kunt u zich ook opgeven voor een bezichtiging van het gebouw. De eerstvolgende bezichtiging is gepland op 9 augustus.

Het Marineterrein Amsterdam: een toekomstbestendig stadskwartier

Het Marineterrein Amsterdam wil zich onderscheiden door midden in Amsterdam een plek te bieden waar geconcentreerd gewerkt kan worden. Het is een groene, internationale omgeving waar mensen gefocust werken aan oplossingen voor een duurzame samenleving. Wie op het Marineterrein komt werken, draagt bij aan de ontwikkeling van een flexibel, toekomstbestendig stadskwartier. Er huizen inmiddels zo’n dertig organisaties op het terrein, waaronder IJsfontein, VRBase, Amsterdam Smart City, Alliander DGO, The App Academy, Growth Tribe, Makerversity en Nine Connections. Op het Marineterrein zijn bovendien twee restaurants, een pension en een bierbrouwerij. Voor speciale gelegenheden zoals diners en presentaties is de Commandantswoning beschikbaar.