Serieus bierfeest

Nieuws
09-10.09.17 InBo-MT Ontdekdagen

In ons eigen Amsterdam worden heel bijzondere bieren gebrouwen. Kom ze van 14 t/m 16 september proeven bij de derde editie van TAB.

Van 14 tot en met 16 september 2018 organiseert Brouwerij Homeland voor de derde keer TAB: een serieus bierfeest met kleinschalige Amsterdamse bierbrouwers. 

Vroeger was bier de meest betrouwbare drank want de alcohol desinfecteerde het water. Vanuit Kattenburg brachten schepen ons bier de hele wereld over. Nu is ambachtelijk gebrouwen bier een manier om het smaakpalet van bier te verrijken. Lokaal gebrouwen bier brengt bovendien de productie dichter bij de consument, en levert zo een bijdrage aan de duurzame stad. Om die reden, maar ook vanwege de historische referentie, heeft het Marineterrein een eigen bierbrouwerij: Brouwerij Homeland. En, zoals het een goede brouwerij betaamt, is Homeland Brewery continu aan het experimenteren, wat heeft geleid tot succesvolle Homeland bieren én een interessant netwerk onder vakbroeders.

Van extreem tot circulair

TAB is in het leven geroepen om een podium te bieden aan een nieuwe generatie bierbrouwers die voor een kleine, lokale markt bijzondere en kwalitatief hoogwaardige bieren maken. Zodat professionals, fijnproevers en bierliefhebbers ook kennis kunnen maken met de vele soorten bieren die gemaakt worden. Voor deze editie van TAB zijn brouwers uit de regio Amsterdam uitgenodigd, variërend van microbrouwerijen die extreme bieren maken tot circulaire brouwerijen die hun eigen afval hergebruiken. Je kunt maar liefst 50 verschillende speciaalbieren komen proeven, daarnaast is er eerlijk en gezond eten van lokale kookkunstenaars. Met muzikale omlijsting door o.a. T99, Afrogrooves, Maddy Moreah, Uncharted Land en 4tuoze Matrozen.

Voor de échte fijnproevers: het Bierwerf Homeland Diner

TAB eindigt op zondag 16 september op spectaculaire wijze met het eerste Bierwerf Homeland Diner: een tweemaandelijks terugkerend diner met spraakmakende gastchefkoks en biersommeliers. Deze keer zullen Sander van Overeinden van Restaurant van As en Koen Vollaers van Cafe Bern koken en verzorgt brouwer Wietse Postma het bierarrangement.

Meer informatie