Van schietbaan naar VR-lab

Nieuws
MTA_16_1920_schietbaan
interieur schietbaan

In april 2016 is IJsfontein verhuisd van het idyllische Westerpark naar het stoere Marineterrein Amsterdam. Hier vind je gebouwen die je normaal niet hebt in de stad: een schietbaan bijvoorbeeld.

In april 2016 is IJsfontein verhuisd van het idyllische Westerpark naar het stoere Marineterrein Amsterdam. Hier vind je gebouwen die je normaal niet hebt in de stad: een schietbaan bijvoorbeeld.

De schietbaan van het Marineterrein is een langwerpig geluiddicht gebouw zonder ramen. Het bouwwerk staat op de kop van het terrein, pal voor het kantoor van IJsfontein. Het is een onooglijk gebouw, het blokkeert het uitzicht en het mag niet meer als schietbaan gebruikt worden. Slopen, zou je zeggen, maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. IJsfontein heeft de schietbaan getransformeerd tot laboratorium voor het testen, onderzoeken en ontwikkelen van virtualrealitytoepassingen. Zo wordt de schietbaan een VR-lab.

Virtual reality is volop in ontwikkeling. De verwachtingen zijn hoog. En terecht. VR maakt het mogelijk om aanwezig te zijn en actief deel te nemen aan gebeurtenissen op plekken die niet bestaan of die te gevaarlijk zijn om er te komen. Het roept intense betrokkenheid op bij een verhaal.

IJsfontein maakt gebruik van VR voor educatieve methoden en leerzame belevingen. Op dit moment zet IJsfontein VR in voor projecten in de zorg, bedrijfsveiligheid of bijvoorbeeld museale installaties.

Naast eigen projecten stelt IJsfontein de ruimte ook ter beschikking aan andere VR-specialisten van het Marineterrein. Het nieuwe VR-lab vormt zo een brug tussen de echte en virtuele werkelijkheid door opdrachtgevers, creatieven en techneuten met elkaar te verbinden.

Website IJsfontein