Robots at your service

Nieuws
mat-1024_16_zorgrobot
Zorgrobot Pepper

Wel eens gehoord van een gezelschapsrobot? Gebouw 025 staat van 18 t/m 22 november in het teken van de ouderenzorg van de toekomst. Je mag – al dan niet gehuld in een ouderdomssimulatiepak – de nieuwste zorgrobots zelf komen testen.

Wel eens gehoord van een gezelschapsrobot? Gebouw 025 staat van 18 t/m 22 november in het teken van de ouderenzorg van de toekomst. Je mag – al dan niet gehuld in een ouderdomssimulatiepak – de nieuwste zorgrobots zelf komen testen.

Tijdens European Robotics Week (ERW), die van 18 t/m 22 november plaatsvindt op het Marineterrein Amsterdam, wordt de ouderenzorg van de toekomst gecreëerd: Robots at your Service.

ERW staat dit jaar namelijk geheel in teken staan van kansen en innovaties van robots in de zorg: Robots at your Service. Doel is om samen robots en bots te ontwikkelen die het onafhankelijke leven van onze ouderen verlengen en verbeteren. Samen met het wetenschapsmuseum NEMO, internationale robotgrootmachten KUKA en SoftBank, AAL en diverse Amsterdamse scholen zoekt ERW 2016 naar oplossingen voor het ‘ontzorgen van de zorg’.

Bezoekers kunnen kennismaken met de innovatiefste robots zoals gezelschapsrobot Pepper, die menselijke emoties begrijpt, en therapeutische robot Paro, ontworpen om ouderen met dementie en alzheimer te helpen. Servicerobots van KUKA bieden bezoekers cocktails en smoothies aan en bezoekers kunnen ervaren hoe het voelt om je in één klap echt oud te voelen door het aantrekken van een ouderdomssimulatiepak.

Het programma van ERW 2016 vindt in 32 Europese steden tegelijkertijd plaats, met als hoofdlocatie Amsterdam. Het event in Amsterdam wordt geopend door de commissionair van de Europese Unie. Op het programma staan onder meer een 48 uur durende hackathon Active & Healthy Ageing, waarbij multidisciplinaire talenten bij VRBASE samen op zoek gaan naar apps en simpele IT-oplossingen waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Ook zijn er panelsessies met experts vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de academische wereld. Jong en oud kan bij Makerversity en NEMO aan verschillende workshops meedoen, waarbij je bijvoorbeeld je eigen 3D-robot print of waarbij je experimenteert met virtual reality. Daarnaast kun je de waarde die sociale en servicerobots kunnen toevoegen, in levenden lijve ondervinden in de robotshowroom in Het Scheepvaartmuseum.

Robots at your Service vindt van 18 tot en met 22 november 2016 plaats in gebouw 025 op het Marineterrein Amsterdam, in Het Scheepvaartmuseum en in NEMO-wetenschapsmuseum. Het event wordt georganiseerd door EuRobotics en de Amsterdamse organisatie Hackitarians.

Kijk voor meer informatie op http://www.robotsatyourservice.com