Nieuw seizoen 'Ziel van het Marineterrein'

Nieuws
Ziel van het Marineterrein
Ziel van het Marineterrein: Social Stories

In seizoen 3 van de podcastserie 'Ziel van het Marineterrein' gaan we weer op zoek naar de verhalen van deze bijzondere plek in de stad.

Dit seizoen onderzoeken we hoe er op het Marineterrein wordt gewerkt aan een sociale en leefbare stad. We ontmoeten onder andere sociale vernieuwers, doorzwemmers en defensiepersoneel. De stad verandert. Maar hoe gaan we daar als mens mee om? En hoe houden we onze samenleving veerkrachtig?

De eerste aflevering gaat over de Binnenhaven van het Marineterrrein. Iedere dag, in zomer en winter, trekken tientallen zwemmers hun baantjes. Want: wie het koude water trotseert, krijgt daar een flinke portie gelukshormonen voor terug.

De waterkwaliteit is over het algemeen goed, maar soms stromen riolen over en komen er poepbacteriën in het water. De doorzwemmers willen weten hoe het zit. Hoe schoon is het water? En hoe staat het met het leven ín het water? We duiken het water in met Maarten Ouboter van Waternet en zwemmer Edwin Schölvinck.

Elke donderdag staat er een nieuwe aflevering online.

Het Marineterrein maken we samen, doe je mee?

In de weekenden van mei tot september geven we iedereen de ruimte om een activiteit te organiseren die het Marineterrein nog een stukje interessanter, mooier of leerzamer maakt. Heb jij een goed idee en wil jij een activiteit op het Marineterrein op poten zetten? Lees dan snel verder!

mdvm_muziek_2022-2
Meer informatie