Nieuw op Marineterrein Amsterdam: AHK kunst- en technologielab

Nieuws
080316-MT-Gebouw-24-Ext-0249

Een nieuwe locatie voor ontwikkeling en samenwerking op het gebied van wetenschap en technologie.

In gebouw 024 start de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) een lab waar initiatieven op het snijvlak van kunst, wetenschap, technologie en educatie ontplooid zullen worden. 

In de nieuwe ruimte, in hetzelfde gebouw als IJsfontein en Scheepskameel, wordt onder de noemer AHK ArtechLAB door kunstenaars, studenten en docenten samengewerkt op het gebied van wetenschap en technologie. Ook de masteropleiding Kunsteducatie van de AHK is nu in gebouw 024 gevestigd. 

Ontwikkeling en werken met groepen staan centraal in de nieuwe locatie. Mede daarom gaat ook lector Architectuur & Circulair Denken Peter van Assche in gebouw 024 aan de slag. Hij gaat onderzoek doen naar circulair bouwen en hier bredere groepen bij betrekken.

Na de opening van de VRAcademy en de AHK Makerspace op het Marineterrein is het kunst- en technologielab een nieuwe stap voor de AHK in het ontwikkelen van een leeromgeving op het Marineterrein waarin studenten, docenten, publiek, partners en communityleden samen kunnen werken aan cross-overs op het gebied van kunst en educatie en op het vlak van circulair bouwen.