Nieuw op Marineterrein Amsterdam: Kanteen25

Nieuws
kanteen

Dé nieuwe ontmoetingsplek, in gebouw 025

Gebouw 025, een grote zwarte ‘doos’ langs de westelijke kade van het Marineterrein, is helemaal verbouwd. Buiten is een groot houten terras aangebouwd, met uitzicht op het Oosterdok en NEMO, binnen is een grote open ruimte met koffiecorner, leestafels, werkplekken, een bar én een restaurant waar in het nieuwe jaar een koksopleiding start. Kanteen25 heet deze nieuwe horecagelegenheid, die speciaal gericht is op ‘locals’: buurtbewoners, studenten en organisaties op het terrein.

“In december zijn we nog aan het proefdraaien en alleen overdag open”, zegt algemeen directeur Özgür Eylen. “Maar we werken er hard aan om Kanteen25 in het nieuwe jaar officieel te openen. Onze keuken krijgt een eigen, laagdrempelige kookschool die in het vroege voorjaar van 2020 van start zal gaan. Op het menu komen alleen lokale producten, geproduceerd op een duurzame manier.”

Kanteen25 is meer zijn dan ‘gewoon’ een restaurant. “Dit is een grote huiskamer waar mensen elkaar ontmoeten, werken en creatief zijn”, zegt Özgür. “We hebben ruimte voor vergaderingen, werkplekken voor studenten en een podium voor presentaties en debatten. We willen dat mensen met elkaar communiceren en ideeën delen. En wat is een betere manier dan dat te doen met een kopje koffie of een biertje?”

Kanteen25 is in de maand december 2019 van 10.00 tot 16.00 uur open. Rond kerst en oud en nieuw is Kanteen25 gesloten, tot 6 januari. De koksopleiding start naar verwachting in februari 2020. Meer informatie: kanteen25.nl