Marineterrein & WeMakeThe.City

Nieuws
Copy of WMTC_Propositie_ENG_red

Marineterrein Amsterdam doet samen met tientallen andere locaties mee aan dit nieuwe festival voor en over de stad. Het programma vindt plaats van 20 t/m 24 juni.

WeMakeThe.City is een nieuw vijfdaags festival dat de stad beter maakt. Het festival vindt plaats van 20 t/m 24 juni en brengt alle vragenstellers, creatieven en denkers bij elkaar: dus het publiek én de nerds. Op 20 juni vindt de feestelijke opening plaats met de allereerste State of the Region. Daarna start het publieke programma.

Voor wie?

WeMakeThe.City is voor bewoners, bedrijven, wetenschappers, specialisten en bestuurders, maar ook van ontwerpers, kunstenaars, tech start-ups, maatschappelijke organisaties en lokale en regionale initiatieven. We pakken de urgente uitdagingen op voor het dagelijks leven in de stad Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, andere Europese steden en de rest van de wereld. Ambitieus. Maar met 180 nationaliteiten in onze metropoolregio hebben we de wereld al bij elkaar.

En wat?

Het festival biedt publiek en professionals nieuwe ideeën en inzichten in de vorm van lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, open studio’s en werkplaatsen. WeMakeThe.City vindt plaats op vele tientallen locaties in heel de Metropoolregio Amsterdam. Het Marineterrein is een van die locaties. Het hart van het festival is in A’dam Tower/A-Lab/Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Programma Marineterrein:

  • Excursies Smart Roof 2.0: van 21 t/m 23 juni worden elke dag om 13.00 uur excursies naar project Smart Roof 2.0 georganiseerd. Het zwarte, bitumineuze dak van gebouw 002 op het Marineterrein is omgevormd tot een groene oase. Tientallen sensoren meten de daadwerkelijke verkoelende capaciteit, wat een schat aan informatie oplevert. De excursie duurt ongeveer 30 minuten. Taal: Engels óf Nederlands. Opgeven via WeMakeThe.City.
  • Inside Out Marineterrein: op 22 juni, van 15.30 uur tot 16.45 uur, geeft Thijs Meijer, adjunct-directeur van het Marineterrein, speciaal voor professionals een presentatie over de ontwikkelingen op het Marineterrein richting een toekomstbestendig stadskwartier. Duur: 30 minuten. Aansluitend is er een rondleiding over het terrein. Duur: 45 minuten. Opgeven via WeMakeThe.City.
  • Expo en workshops bij Makerversity:
    • 21 juni t/m 24 juni, doorlopend: Service versus Surveillance (expo op plein 027)
    • 21 juni 14.00 – 17.00 uur: Smart Neighbourhood Workshop
    • 23 juni 14.00 – 17.00 uur: Maak je Stad! met Imagination of Things en SET.