Maandelijkse rondleidingen in 2019

Nieuws
09-10.09.17 InBo-MT Ontdekdagen

Op het Marineterrein wordt gewerkt aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Elke laatste vrijdag van de maand is er een vrij toegankelijke tour langs de nieuwste projecten.

Steden worden steeds groter, warmer en drukker. Op het Marineterrein worden oplossingen voor de vraagstukken van nu bedacht, uitgetest én toegepast. Denk aan vergroening van daken, verbetering van waterkwaliteit, alternatieve vervoersstromen, het leren van nieuwe vaardigheden en een gezondere leefomgeving. 

Wie uit eerste hand wil horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat dit betekent voor stedelijke gebieden, kan deelnemen aan één van de maandelijkse rondleidingen langs actuele projecten en locaties op het publieke deel van het terrein. De rondleiding vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats, van 17.00 tot 18.15 uur.

  • Wanneer: elke laatste vrijdag van de maand van 17.00 – 18.15 uur
  • Data in 2019: 25 januari, 22 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei en 28 juni
  • Start: Marineterrein Amsterdam, Kattenburgerstraat 5, hoofdentree
  • Taal: afhankelijk van de aanwezigen Nederlands of Engels
  • Kosten: geen
  • Reserveren via: aanmelden@marineterrein.nl o.v.v. rondleiding + datum
  • NB: Er kunnen niet meer dan twintig mensen deelnemen dus vol = vol.

 Rondleidingen door externen / groepsrondleidingen

De maandelijkse rondleiding is bedoeld voor geïnteresseerden in de huidige, tijdelijke ontwikkelingen. Wie meer wil weten over de maritieme geschiedenis van het Marineterrein, over bijzondere architectuur in de omgeving of over transformatie van IJ-oevers kan deelnemen aan rondleidingen die georganiseerd worden door externe partijen. Lees hier meer over alle rondleidingen.