Kom over de brug!

Nieuws
Foto Arjen Veldt
Commandantsbrug met Nemo op de achtergrond

Op 11 januari 2016 openen burgemeester Van der Laan en minister Blok een nieuwe brug naar het Marineterrein en het gerenoveerde gebouw 027E. Iedereen is van harte uitgenodigd om als (een van de) eersten over de brug te komen; de chocolademelk staat voor je k

Op 11 januari 2016 openen burgemeester Van der Laan en minister Blok een nieuwe brug naar het Marineterrein en het gerenoveerde gebouw 027E. Iedereen is van harte uitgenodigd om als (een van de) eersten over de brug te komen; de chocolademelk staat voor je klaar.

Met de nieuwe brug worden het stationsgebied, het Marineterrein en Kattenburg direct met elkaar verbonden en wordt een nieuw stuk Marineterrein publiek toegankelijk. Voetgangers zijn vanaf het Centraal Station via de brug binnen 10 minuten op het Marineterrein.

Eind september 2015 werd gestart met de bouw, drie maanden later was de brug klaar. Er is gekozen voor een eenvoudige, tijdelijke brug omdat het Marineterrein nog in ontwikkeling is. Er wordt nog gekeken naar de beste definitieve plek voor een fietsers- en voetgangersbrug.

Stap voor stap

Geleidelijk en stap voor stap verandert het Marineterrein van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol stadskwartier. Vorig jaar ging de poort naar de Voorwerf van het Marineterrein Amsterdam open voor publiek. In de vrijgekomen gebouwen kwamen innovatieve bedrijven, wetenschappers en wereldverbeteraars. In de voormalige Longroom vestigde zich Pension Homeland.

Een volgende fase

De brug markeert een volgende fase in de ontwikkeling van het Marineterrein. Vanaf 11 januari is ook de kop en de westelijke kade van het terrein publiek toegankelijk. Gebouw 027E, een van de gebouwen die op dit deel staan, is de afgelopen maanden volledig gerenoveerd en wordt per direct in gebruik genomen door nieuwe huurders. Onder hen Makerversity, waarover je elders in deze nieuwsbrief meer kunt lezen. Ook gebouw 024, een 19de-eeuws gebouw op de kop van het terrein, is door Defensie overgedragen aan Bureau Marineterrein, de projectorganisatie die de ontwikkelingen op het terrein begeleidt.

Kom over de brug!

Op maandag 11 januari, van 9.30 tot 17.00 uur, wordt iedereen die over de brug komt om dit nieuwe deel van Amsterdam te ontdekken, getrakteerd op koffie of warme chocolademelk. Wil je bij een van de eersten zijn en de feestelijke opening meemaken? Sta dan om uiterlijk 9.30 uur paraat op de Dijksgracht, ter hoogte van Mediamatic. Je bent van harte welkom.