Het nieuwe Marineterrein Magazine

Nieuws
ezgif.com-video-to-gif (3)

Neem een kijkje in de recente ontwikkelingen op het Marineterrein, met denkers en doeners in de hoofdrol

Tijdens Marineterrein LIVE! 2020, hét jaarlijkse evenement op het terrein, werd het nieuwe Marineterrein Magazine gelanceerd. Deze editie, de derde alweer, staat boordevol inspirerende interviews, het laatste nieuws en alles over testen en experimenteren op het terrein. 

In het eerste gedeelte van het magazine staat het leren van mislukkingen centraal. Geen tests zonder falen, maar het gaat erom wat je van die mislukkingen leert. Directeur van Codam David Giron zegt daar in een interview het volgende over: ‘Op dit moment betekent falen in het onderwijs vaak nog slecht nieuws, en dat terwijl deskundigen het belang van kunnen, durven en mogen falen benadrukken. Op Codam kun je falen en weer opnieuw beginnen. Je leert er ook van als iets niet werkt.’

Speciale plekken
Het Marineterrein als testgebied komt in het magazine naar voren bij de special spots. Dit zijn de plekken waar op het terrein nu en in de toekomst geëxperimenteerd wordt met innovatieve oplossingen voor stedelijke vraagstukken. Zo worden er sinds enige tijd ‘slimme’ kunstgrasvelden getest bij gebouw 027 en rijdt er mogelijk binnenkort een zelfrijdend busje over het Marineterrein.

Verder denken
In een serie inspirerende interviews hebben een aantal communityleden van het Marineterrein het vervolgens over het belang van verder denken en hoe zij dit toepassen in hun dagelijkse werk. Tot slot nog een aantal voorbeelden van actuele tests en een column met in de hoofdrol een meeuw die het Marineterrein zijn thuis noemt. 

‘In deze editie van het Marineterrein Magazine geven we u graag een kijkje in een aantal recente ontwikkelingen op het terrein. Met opnieuw denkers en doeners in de hoofdrol. Ik hoop van harte dat u bij het lezen inspiratie opdoet voor uw eigen experiment. Mag ik u uitnodigen om zelf aan het testen te slaan?’ 

– Uit het voorwoord van Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam

Benieuwd naar het nieuwe Marineterrein Magazine? Bij de portiersloge in gebouw 003 kunt u een exemplaar ophalen (zolang de voorraad strekt).
Liesbeth Jansen met het nieuwe Marineterrein Magazine