Fitness-tuinkamer in de maak

Nieuws
MTA_17_1024_sporttoestellen

Maak je Rondje Oosterdok compleet met een work-out op de nieuwe fitnesstoestellen. Je vindt ze op Kade West, tussen gebouw 025 en 024 in. Rondom de toestellen wordt na de zomer een tuinkamer aangelegd.

Maak je ‘Rondje Oosterdok’ compleet met een work-out op de nieuwe fitnesstoestellen. Je vindt ze op Kade West, tussen gebouw 025 en 024 in. Rondom de toestellen wordt na de zomer een tuinkamer aangelegd.

Stadsdeel Centrum heeft maar liefst zes de sporttoestellen ter beschikking gesteld aan het Marineterrein Amsterdam. Op dit moment staan er vier krachttoestellen op het veldje naast gebouw 025 en 024. Na de zomer volgen er nog twee grote klimtoestellen. Om de toestellen heen komen wanden van gerecyled materiaal gemaakt waardoor er een besloten ‘fitness-tuinkamer’ ontstaat, met aan een zijde een prachtige doorkijk op het water. De aanleg van de fitness-tuinkamer hoort bij een groter plan voor de inrichting van de buitenruimte van het Marineterrein Amsterdam. Zo krijgt het naastgelegen plein onder gebouw 027E – het gebouw op ‘pootjes’ – een groenere uitstraling. Het doel is om hier een autoluw gebied te creëren.

Sport belangrijk voor toekomst Marineterrein

De aanleg van de fitness-tuinkamer past goed bij het Marineterrein Amsterdam. Sport, spel en beweging hebben ook een prominente rol in de toekomst van het gebied, in lijn met het beleid van de gezonde stad van de gemeente. Als Defensie in de zomer van 2018 het terrein grotendeels zal verlaten, komen er verschillende sportfaciliteiten beschikbaar voor tijdelijk hergebruik. Er wordt daarbij gestreefd naar een innovatieve en flexibele invulling. Claims van blijvende functies zijn dus niet mogelijk. Die situatie zal de komende jaren ongewijzigd blijven.

Sportieve initiatieven

Inmiddels zijn al verschillende sportieve initiatieven op het Marineterrein ontstaan. Zo is gestart met het verbeteren van de waterkwaliteit om in de toekomst veilig te kunnen zwemmen in de haven. In 2016 is ‘Rondje Oosterdok’ gerealiseerd; een wandel- en hardlooproute van 2,1 km dwars over het Marineterrein en de bruggen van het Oosterdok. Door organisaties op het Marineterrein is Torpedo Kattenburg opgericht; een voetbalclub die niet als vereniging opereert maar incidenteel sportieve activiteiten organiseert voor bedrijven op het terrein en in de buurt. Omwonenden beginnen zelf ook kleinschalige activiteiten op de Voorwerf zoals koorddansen en Chi Kung. Meer informatie over het gebruik van de buitenruimte is hier te vinden.