Deelstation voor e-bikes

Nieuws
MTA_17_1024_Urbee

Automobilisten in en rond Amsterdam kunnen deze zomer tegen zeer gunstige voorwaarden de e-bike uitproberen. Ook op het Marineterrein Amsterdam zijn zes fietsen geplaatst.

Automobilisten in en rond Amsterdam kunnen deze zomer tegen zeer gunstige voorwaarden de e-bike uitproberen. Ook op het Marineterrein Amsterdam zijn zes fietsen geplaatst. Met deze actie willen de initiatiefnemers de files in de stad een beetje tegengaan.

A10 West dicht? Ga toch fietsen!
Door werkzaamheden aan de A10 West wordt het de komende weken extra druk op andere wegen. Rijkswaterstaat en de Fietscoalitie zijn daarom een campagne gestart in samenwerking met Urbee, een start-up die elektrische deelfietsen aanbiedt. De campagne heet ‘A10 West dicht? Ga toch fietsen!’ en loopt tot eind september 2017. Automobilisten die een e-bike willen proberen, kunnen zich registreren als Urbee-gebruiker via de Urbee-app. “Met de actiecode ‘A10Westdicht’ kunnen zij gratis een e-bike voor een dag reserveren bij een van de dertig Urbee Stations in Amsterdam”, vertelt Erik de Winter van Urbee. “Automobilisten die al bekend zijn met de voordelen van een e-bike kunnen daarnaast zes weken lang hun eigen Urbee-e-bike gebruiken voor het actietarief van 150 euro.” Deelnemen aan deze actie kan via kan via deze link.

Reizigers die wonen, werken of reizen in een van de gebieden Westpoort-Sloterdijk, Amsterdam-Noord of Zaanstad maken kans op een van de 60 gratis Urbee-e-bikes voor 6 weken van de Fietscoalitie. Deelnemen aan deze acties kan via deze link.

E-bike als alternatief 
De elektrische fiets is bezig aan een flinke opmars. Er rijden er in Nederland al 1,3 miljoen rond en dat aantal zal ook dit jaar weer stijgen. Steeds meer forenzen ontdekken nu ook de voordelen van de e-bike. “Dankzij de ondersteuning kunnen ze langere afstanden afleggen en zo omzeilen ze de files. Met het grote onderhoud aan de ringweg Amsterdam in het vooruitzicht, bieden Rijkswaterstaat, de Fietscoalitie en Urbee nu de oplossing. Het is een ultieme kans om automobilisten in de regio te motiveren om de auto te laten staan en de fiets te pakken voor woon-werkverkeer.” Zo’n 30 procent van de Nederlandse werknemers woont op 5 tot 15 kilometer van z’n werk. Voor al deze mensen is de e-bike een ideaal vervoersmiddel om van en naar werk te gaan.

Over Urbee
Urbee is de elektrische fiets van Amsterdam en op dit moment verkrijgbaar op zo’n 30 locaties (check www.urbee.nl/nl/vind-een-fiets), zoals WTC Amsterdam, B. Amsterdam. Ook op het Marineterrein Amsterdam zijn zes Urbee-e-bikes geplaatst. “Organisaties die kosteloos e-bikes voor de deur willen hebben, kunnen dat aanvragen via onze website. Doelstelling van Urbee is om de CO2-uitstoot in de stad te reduceren door zoveel mogelijk reizigers uit de auto en op de fiets te krijgen. Gebruikers reserveren een e-bike via de Urbee-app en op enen het slimme slot met de ontvangen reserveringscode”, vertelt De Winter. Urbee biedt gebruikers e-bikes aan vanaf 2 euro per uur en 12,50 euro per dag of vanaf 1 euro per uur en 5 euro per dag met een abonnement.

Over de Fietscoalitie
De Fietscoalitie heeft als primair doel om op de lange termijn fietsgebruik te stimuleren. In samenwerking met lokale partijen en overheden, hanteert de organisatie een gebiedsgerichte aanpak en inspireert het tot duurzame (mobiliteits)keuzes met name gericht op woon-werkverkeer met de fiets.