Blije buurtbewoners op de Buurtcamping

Nieuws
IMG_7629 (2)

De eerste editie van de Buurtcamping smaakte naar meer

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van Buurtcamping Marineterrein. Buurtbewoners, onze nieuwe buren van de noodopvang en de community kwamen samen om er een groot feest van te maken. 

Een propvol programma met leuke activiteiten lokte al vroeg in de ochtend de eerste campinggasten naar de Voorwerf. Na het pannenkoekenontbijt begonnen de eerste sportworkshops: volleyballen en waterpolo. Op een rustiger stukje van het grasveld werd er yogales gegeven. Er waren rondleidingen, er werden vogelhuisjes gebouwd en buurvrouw Fatima had een heerlijke maaltijd bereid. De eerste jaarlijkse Marineterrein-bingo kende vele blije winnaars en de avond werd stijlvol afgesloten met live muziek van de 4Tuoze Matroze.

Kortom: een heel fijne dag waarop buurtbewoners, vluchtelingen en de community elkaar leerden kennen en samen leuke dingen deden. En dat was precies de bedoeling van de dag, zegt organisator en projectleider inclusiviteit bij Bureau Marineterrein Sophie van Opstal: ‘Het was ontzettend mooi om te zien hoe mensen met zulke verschillende achtergronden op een dag als deze samenkomen. Het Marineterrein krijgt zo een heel andere functie: het wordt een ontmoetingsplek voor iedereen. In de toekomst willen we daarom nog veel vaker dit soort bijeenkomsten organiseren, zodat er nog veel meer mooie ontmoetingen ontstaan. En volgend jaar hopen we een Buurtcamping neer te zetten die het hele weekend duurt zodat mensen – zoals het hoort op een camping – ook echt op het Marineterrein kunnen blijven slapen.’ 

Heb jij leuke ideeën voor activiteiten op de Voorwerf en/of de rest van het terrein of wil je volgend jaar helpen met de organisatie van een nieuwe editie van Buurtcamping Marineterrein? Laat het Sophie weten via sophie@marineterrein.nl.