Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten krijgt werkplaats op het Marineterrein

Nieuws
MTA_18_1024_027_laagbouw

Studenten werken samen met wetenschappers en bedrijven aan innovatieve projecten voor maatschappelijke vraagstukken.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) breidt vanaf deze maand verder uit naar het Marineterrein. De academies van de hogeschool krijgen een gemeenschappelijke werkplaats waar ze, samen met wetenschappers en bedrijven op het terrein, werken aan innovatieve projecten voor maatschappelijke vraagstukken. Ook is de ruimte geschikt voor het tonen van proefprojecten en publieke presentaties. De nieuwe locatie is te vinden in de laagbouw van gebouw 027.

Nieuwste technologieën

De AHK wil haar studenten meer ruimte bieden om te ontwerpen, te maken en te experimenteren met nieuwe technologieën (3D-printers), technieken, machines (lasersnijders) en materialen voor bijvoorbeeld maquettes, modellen, decors en installaties. De hogeschool wil bewust samenwerken met de diverse innovatieve bedrijven op het terrein en partners uit het hoger onderwijs in Amsterdam, om ter plekke oplossingen te bedenken, testen en toe te passen voor allerlei maatschappelijke uitdagingen.

Hotspot

Bert Verveld, voorzitter van het college van bestuur van de AHK, is verheugd dat de hogeschool haar activiteiten op het Marineterrein verder ontplooit. Verveld: “De AHK vindt het van groot belang dat haar studenten in aanraking kunnen komen met de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied en met andere makers. We zijn er trots op dat we dit kunnen doen in samenwerking met het Marineterrein, dat zich ontwikkeld heeft tot dé creatieve en technologische hotspot in Amsterdam. Wij geloven dat de interactie tussen onze studenten – en de leer- en werkomgeving die op het Marineterrein ontstaat – alle partijen veel kan opleveren.”

Masterstudenten

De nieuwe werkplaats, die de AHK in oktober in gebruik neemt, is al in het eerste weekend van november voor het publiek toegankelijk. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november presenteren de masterstudenten van de Academie van Bouwkunst hun afstudeerwerk tijdens de zogenaamde Graduation Show. Deze expositie, met dit jaar als thema Waste no more, is vrij toegankelijk.