Cinekid

Collectief
Cinekid
003G

Nu media steeds meer invloed krijgen op ons denken en doen, is het zaak dat we onszelf hiertegen weerbaar maken. Cinekid leert kinderen daarom beter om te gaan met de media, ook door hen zelf media te laten maken.

Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen aanspreekt. Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

Hoogtepunt is het Cinekid Festival, dat elk jaar in de herfstvakantie plaatsvindt. Pathé Amsterdam Noord is de hoofdlocatie. Op meer dan 40 locaties door heel Nederland worden films vertoond uit het Cinekid programma.