Amsterdam Smart City wordt Amsterdam InChange

Nieuws
amsterdam in change

Al 15 jaar zet Amsterdam Smart City innovatie en digitalisering in voor betere straten, buurten en steden. Per 12 september zetten ze hun werk voort onder de naam Amsterdam InChange.

Amsterdam Smart City groeide uit van het realiseren van energieprojecten, naar een open innovatieplatform gericht op sociale innovatie. Altijd met de mens centraal. Innovatie en digitalisering (lees ‘Smart’) is nog steeds de kern van de activiteiten, maar de aandacht is verschoven naar het samen aanpakken van complexe maatschappelijke opgaven, op een duurzame en toekomstbestendige manier. En daar hoort een nieuwe naam bij.

Waarom Amsterdam InChange?

InChange staat voor dynamiek, verschuiving en transformatie vanuit creatief denken. Het impliceert dat innovatie niet alleen gaat over nieuwe ideeën, maar ook over betekenisvolle veranderingen die gemeenschappen, bedrijven, individuen en de samenleving beïnvloeden.

‘In’ geeft aan dat innovatie momentum heeft; het is gaande, we zijn aan de slag! Het zegt ook dat het een gezamenlijke inspanning is, we hebben elkaar nodig. Het benadrukt dat elke belanghebbende, van de kleinste start-ups tot de grootste bedrijven, een cruciale rol speelt in deze transformatie.

‘Change’ versterkt het beoogde doel en resultaat waaraan wordt gewerkt. Het gaat niet om innovatie omwille van innovatie, maar om innovatie gericht op tastbare, betekenisvolle veranderingen. Daarmee staat Amsterdam InChange voor een netwerk dat zich inzet om zichtbare en betekenisvolle verandering teweeg te brengen. En zo samen te leren hoe het anders kan.

De komende tijd zullen er dus dingen gaan veranderen. Mocht je verdere vragen hebben over de rebranding en online community, neem dan contact op via info@amsterdamsmartcity.com.