Thema: Kunst & cultuur

AHK VRAcademy

Op de VRAcademy kunnen studenten kennismaken met de nieuwste technieken, zoals VR, AR en mixed reality.

AHK Culture Club

De AHK Culture Club is een multifunctionele hotspot midden op het Marineterrein in Amsterdam waar studenten, docenten en net afgestudeerden van alle academies samenkomen, elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Hier raken de verschillende kunstvormen elkaar die tot uiting kunnen komen in multidisciplinaire projecten. Er is plek en een podium voor openbare presentaties, voorstellingen, discussies en andere activiteiten.

AHK Learning Lab

AHK Learning Lab is het laboratorium van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) voor initiatieven op het snijvlak van kunst, wetenschap, technologie en educatie.

La Bolleur

La Bolleur is een multidisciplinaire ontwerpstudio, opgericht door een groep van denkers en makers die plezier maken serieus nemen.

Ado Ato Pictures

Ado Ato Pictures levert diensten op het gebied van mediaproductie, ideation, packaging en ontwikkelingsservices in: film, animatie, interactieve en immersive media (VR/AR/XR) en organiseert daarnaast ook workshops en screenings.

AHK MakerSpace

De academies van de hogeschool hebben op Marineterrein Amsterdam een gemeenschappelijke werkplaats. Daar werken ze, samen met wetenschappers, organisaties en communityleden op het terrein, aan innovatieve projecten die oplossingen bieden voor maatschappelijke vragen.

NEMO de Studio

NEMO bedenkt en test in de Studio nieuwe tentoonstellingen en programma’s over wetenschap en technologie.

Cinekid

Nu media steeds meer invloed krijgen op ons denken en doen, is het zaak dat we onszelf hiertegen weerbaar maken. Cinekid leert kinderen daarom beter om te gaan met de media, ook door hen zelf media te laten maken.

Orientation Travel Productions

Orientation Travel Productions maakt audiovisuele producties over verkeer van mensen (reizen, culturen) en goederen uit andere werelddelen.